Lokaludvalg til kamp for genbrugsbutik


Lokaludvalg til kamp for genbrugsbutik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gelsted Lokaludvalg har indkaldt til borgermøde om genbrugscenterets fremtid i byen

GELSTED: Selv om der er linet op til en åben snak, hvor fakta og holdninger kan komme på bordet, så er dagsordenen langtfra skjult, når Gelsted Lokaludvalg inviterer til borgermøde om genbrugscenteret onsdag den 8. oktober.

- Vores mål er at redde genbrugsbutikken. Stedet er et socialt samlingssted for mange i vores by, og vi vil gerne se, om der kan findes en løsning, siger Irene Jensen, der er formand for Gelsted Lokaludvalg.

Politisk hænger lukningen af genbrugsbutikken sammen med hele affaldssorteringen, og det emne behandles af Økonomiudvalget den 29. september og derefter i byrådet 9. oktober - dagen efter borgermødet.

Ikke kommunal opgave

Indtil videre har politikerne i Miljø- og Forsyningsudvalget i Middelfart Kommune indstillet til de to udvalg, at den kommunalt drevne genbrugsbutik skal lukke.

- Det har vi nogle meget saglige grunde til, og generelt ser man ikke ret mange kommunalt drevne genbrugsbutikker rundt om i landet. Derfor vil det også være mit budskab, om der ikke kan findes kræfter, som vil drive centeret videre på frivillig basis. Der er jo i hvert fald en god omsætning at basere driften på, siger Ove Andersen (S), der er formand for Miljø- og Forsyningsudvalget.

Han bliver den ene af deltagerne i det panel, som lokaludvalget har linet op. Desuden stiller Venstre med en mand, lige som Birger Strandby, der leder den kommunale genbrugs-del, og Jørgen Andersen, der i mange år var leder af genbrugsbutikken i Gelsted, vil være klar til at debattere.

Derimod vil Gelsted Borgerforening, der tidligere har været på banen med et forslag om at drive centeret videre på frivillig basis, ikke være at finde i panelet.

- Borgerforeningen har selv ønsket blot at være til stede i salen. Vi vil gerne lægge fakta frem og se, om der dukker en løsning op i løbet af aftenen, og derfor vil Borgerforeningen ikke sidde med i panelet, og dermed på forhånd lægge op til, hvad der skal ske med butikken, siger Irene Jensen.

Masser af underskrifter

Borgere i Gelsted har overrakt borgmester Steen Dahlstrøm 2090 underskrifter mod lukningen af genbrugsbutikken.

Gelsted Lokaludvalg har tidligere i år haft held med et borgermøde - nemlig da sådan et møde bragte så store protester mod at omdanne Lunge Bjerge til en grusgrav, at Region Syddanmark siden hen droppede planerne.

Lokaludvalg til kamp for genbrugsbutik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce