Ifølge formand for Nørre Aaby Lokaludvalg John Jørgensen, er det ringe, at transportminister Ole Birk Olesen ikke har fokus på Togfonden, når mange borgere endnu står uden en afklaring.

Borgmester i Middelfart Kommune Steen Dahlstrøm fortæller lørdag til Fyens.dk, at han ikke er overrasket over, at transportminister Ole Birk Olesen tager sig god tid med at få en aftale om Vestfyn-jernbanen på plads.

Det skyldes, at regeringen står uden for aftalen om Togfonden.

John Jørgensen, som er formand for Nørre Aaby Lokaludvalg, er dog langt fra tilfreds med ministerens udmelding, som kommer til trods for, at der er flertal for Togfonden i Folketinget. For ham er det vigtigt, at de virksomheder og borgere, der mangler svar på, om den nye jernbane kommer til at gå på tværs af deres adresse, får hurtigt besked.

- Generelt betyder det jo meget for alle borgere, der er involveret, at der kommer en afklaring. Den usikkerhed omkring, hvad der skal ske i de kommende år, må ikke blive udskudt og udskudt, forklarer John Jørgensen og fortsætter:

- Jeg kender ikke så mange af dem, men det, jeg kan læse mig til, er, at det også for dem er en usikker situation i forhold til blandt andet investeringer for de virksomheder, der har brug for at vide, om de er købt eller solgt. Og folk, der bor på strækningerne, har brug for at vide, om de kan modernisere deres hus eller skal sælge det, siger han.

Samlede underskrifter ind

Nørre Aaby Lokaludvalg var i januar ude for at samle underskriftindsamlinger ind i lokalområdet. Her skrev beboerne under på, at de ønsker en linjeføring, som går nord om den Vestfynske Motorvej og derfor påvirker lokalområdet mindst muligt.

Underskrifterne blev taget med, da lokaludvalget sammen med Middelfart og Assens Kommuners borgmestre og Skallebølle Beboerforening var på Christiansborg for at fremlægge deres sag for Folketingets Transportudvalg i februar.

John Jørgensen håber, at der kommer en afklaring, inden Folketinget går på sommerferie 5. juni.

- Det skal da være nu. Det skal være her inden sommerferien, siger han.

Transportminister Ole Birk Olesen har meldt ud, at han i løbet af foråret vil invitere forligspartierne til en diskussion om Togfondens økonomi.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Middelfart-borgmester om jernbane-sag: Jeg blander mig ikke i folketingspolitikeres retorik

Middelfart-borgmester om jernbane-sag: Jeg blander mig ikke i folketingspolitikeres retorik

Dybt provokerende: Beboere kritiserer lokaludvalg i jernbanesag

Dybt provokerende: Beboere kritiserer lokaludvalg i jernbanesag

Borgmester til Folketingets politikere: - De får ballade med os

Borgmester til Folketingets politikere: - De får ballade med os