Ikke stemning i Middelfart Byråd for at kopiere den kontroversielle svinekøds beslutning fra Randers.

Mens Dansk Folkeparti sekunderet af Venstre i Randers Byråd har fået vedtaget, at "dansk madkultur skal være en del af de kommunale instituioner", så afviser de to tilsvarende partier i Middelfart så at sige at sætte sig til samme bord.

Anni Tyrrestrup (DF) erklærer sig principielt enig i Randers-beslutningen.

- Det er vigtigt at sørge for, at danske værdier bliver bevaret, også når det gælder den danske madkultur, men jeg synes nok, at det vil være at skyde med store kanoner, hvis vi som byråd skal gå ind og bestemme så detaljeret, siger hun og er dermed enig med Regitze Tilma (V) i, at det skal være op til de bestemmende myndigheder i hver enkelt instituion at beslutte, hvad der skal på bordet.

- Generelt går Venstre ind for, at beslutningerne skal tages så tæt på borgerne som muligt, så den slags ting ønsker vi ikke at blande os i, siger Regitze Tilma.

Randers er eneste kommune, som på byrådsplan har truffet en sådan beslutning, der i praksis indikerer, at svinekød skal på menuen.

- Alle sikres en sund og varieret kost, hvor ingen tvinges til at spise noget, der strider mod ens holdning eller religion, lyder det i beslutningen fra Randers. En debat som også har udfoldet sig på Facebookgruppen Vores Middelfart. Her tog også andre lokale byrådsmedlemmer afstand.

- Forældre og daginstitutioner må selv bestemme kosten. Men stakkels vegetarer og folk med hang til andre kødtyper, hvis svinekød absolut skal serveres, skrev Mikkel Dragmose-Hansen (SF) og Johannes Lundsfryd (S) fulgte op:

- Vores opgave som politikere er at løse problemer. Ikke at skabe dem. Som lokalpolitiker har jeg ikke oplevet en eneste henvendelse vedrørende svinekød. Vi skal ikke tvinge børn til at spise noget, de ikke vil.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
6
DF i Svendborg opgiver krav om svinekød

DF i Svendborg opgiver krav om svinekød

64
Frikadellesag blæst ud af byrådssalen

Frikadellesag blæst ud af byrådssalen

20
Ullemose: Gris på dagsordenen i Svendborg

Ullemose: Gris på dagsordenen i Svendborg