Lokalt nej til tvungen svinekød

Modsat i Randers vil politikerne i Middelfart ikke blande sig i, om kommunens børneinstitutioner serverer svinekød eller ej.
Foto: Roland Petersen/©Roland Petersen

Lokalt nej til tvungen svinekød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke stemning i Middelfart Byråd for at kopiere den kontroversielle svinekøds beslutning fra Randers.

Mens Dansk Folkeparti sekunderet af Venstre i Randers Byråd har fået vedtaget, at "dansk madkultur skal være en del af de kommunale instituioner", så afviser de to tilsvarende partier i Middelfart så at sige at sætte sig til samme bord.

Anni Tyrrestrup (DF) erklærer sig principielt enig i Randers-beslutningen.

- Det er vigtigt at sørge for, at danske værdier bliver bevaret, også når det gælder den danske madkultur, men jeg synes nok, at det vil være at skyde med store kanoner, hvis vi som byråd skal gå ind og bestemme så detaljeret, siger hun og er dermed enig med Regitze Tilma (V) i, at det skal være op til de bestemmende myndigheder i hver enkelt instituion at beslutte, hvad der skal på bordet.

- Generelt går Venstre ind for, at beslutningerne skal tages så tæt på borgerne som muligt, så den slags ting ønsker vi ikke at blande os i, siger Regitze Tilma.

Randers er eneste kommune, som på byrådsplan har truffet en sådan beslutning, der i praksis indikerer, at svinekød skal på menuen.

- Alle sikres en sund og varieret kost, hvor ingen tvinges til at spise noget, der strider mod ens holdning eller religion, lyder det i beslutningen fra Randers. En debat som også har udfoldet sig på Facebookgruppen Vores Middelfart. Her tog også andre lokale byrådsmedlemmer afstand.

- Forældre og daginstitutioner må selv bestemme kosten. Men stakkels vegetarer og folk med hang til andre kødtyper, hvis svinekød absolut skal serveres, skrev Mikkel Dragmose-Hansen (SF) og Johannes Lundsfryd (S) fulgte op:

- Vores opgave som politikere er at løse problemer. Ikke at skabe dem. Som lokalpolitiker har jeg ikke oplevet en eneste henvendelse vedrørende svinekød. Vi skal ikke tvinge børn til at spise noget, de ikke vil.

Lokalt nej til tvungen svinekød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce