De seks lokale drenge, der har planer om at rejse til Australien for at køre ældre borgere rundt i rickshaws, har allerede fået stor hjælp fra lokale aktører i form af sponsorater. Men der mangler fortsat en sum.

Strib/Røjle: 14.000 kroner.

Det er hvad, de seks Strib-drenge, som Fyens Stiftstiende skrev om tilbage i april, fortsat mangler at få ind, før de er nået op på de i alt 50.000 kroner, det koster at finansiere den sidste rickshaw, de skal bruge til at køre rundt med ældre borgere i Australien.

Det er allerede lykkedes at få den ene af de to Christiania-inspirerede cykler i hus takket være et dansk firma beliggende i Australien, ligesom mere end halvdelen af pengene til den sidste er hjemme takket være flere lokale sponsorer. 

- Men pengene skal faktisk falde i weekenden, så det ville være dejligt, hvis de sidste kunne hjælpe til lige nu og her, siger Dorthe Pedersen, der er medstifter af organisationen Cykling uden alder, der samarbejder med drengene om at stable turen til Australien på benene.

Planen er, at de efter sommerferien skal cykle cirka 2000 kilometer fra den australske østkyst til Tasmanien, hvor de vil gøre holdt ved forskellige plejecentre beliggende på ruten og tilbyde at køre interesserede beboere på centrene rundt i lokalområdet - præcis som Cykling uden alder gør herhjemme.

De betaler selv deres flybilletter derned og hjem, men derudover har de haft til opgave at skaffe finansiering til mindst to rickshaws, som alt i alt koster cirka 50.000 kroner per styk. Planen er så, at cyklerne vil blive afsat hos udvalgte plejecentre i Australien undervejs. - Hele samarbejdet i Australien handler om, hvem der gerne vil være modtager og overtage ideen og fortællingen og skabe mere ret til "vind i håret", forklarer Dorthe Pedersen og påpeger, at cyklerne vil blive doneret til et velgørende formål for ældre.  - Og det ved virksomhederne, der har sponsoreret også godt, fordi det står i kontrakten og de aftaler, der er blevet indgået herom, siger hun. Er man interesseret I at bidrage til de seks drenges tur til Australien eller blot høre nærmere herom, kan man kontakte dem enten via mailen stribcwa@gmail.com eller kontakte Dorthe Pedersen på telefon 21 28 01 74.

  • Hansen_Anne_Vegeberg

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling - særlig på børn-, unge- og øvrige socialpolitiske områder.

Mere om emnet

Se alle
Strib-drenge til Australien: Vil cykle med ældre i front

Strib-drenge til Australien: Vil cykle med ældre i front

Cykling uden alder-stifter storsmiler over Strib-drengene

Cykling uden alder-stifter storsmiler over Strib-drengene