Både kommunen, produktionsskolen og foreningen Middelfart Firma og Familie Idræt er med til at planlægge og afvikle Rigtige Mænd Løbet, som man nu kan gå i gang med at forberede sig til.

Middelfart: Når Rigtige Mænd Løbet, der er et nyudviklet forhindringsløb, som afvikles forskellige steder i landet til sommer, slår teltpælene i jorden i Hindsgavl Dyrehave den 24. maj, vil flere lokale aktører bidrage til dets afholdelse.

Således oplyser Middelfart Kommune i en pressemeddelelse, at både den og Middelfart Produktionsskoles eventlinje samt Middelfart Firma og Familie Idræt bidrager.

- Vores erfaring er, at det er svært at få lokket mænd, som ikke er vant til at spille fodbold eller anden sport, op af lænestolen og i gang med noget fysisk aktivitet. Så jeg håber, at dette nye træningsfællesskab kan tiltrække vores lokale håndværkermænd, udtaler kommunens sundhedschef Lis Huge i pressemeddelelsen.

Ifølge Julie Krarup, der er forstander på Middelfart Produktionsskole og sidder med i Middelfart Firma og Familie Idræt, giver det god mening at støtte op om projektet, der skal få flere mænd op af sofaen.

- Det er vi selvfølgelig gået all in på, og vi har besluttet at lukke hele produktionsskolen den dag, løbet finder sted, så alle elever og ansatte går ind på opgaven og deltager i den form, som planlægningsudvalget synes, at vi skal være med. Så det bliver en omlagt skoledage med det formål at støtte op og bidrage med hænder, siger hun.

Forud for Rigtige Mænd Løbet, der mere præcist finder sted i tidsrummet klokken 19-21 den 24. maj, er der også det nye træningsfællesskab - Rigtige Mænd Sjakket - som allerede er sat i funktion her fra den 1. marts.

Her vil man kunne følge den træning, som deltagerne i DR1-programmet "Rigtige Mænd", der har inspireret til Rigtige Mænd-løbene, får af træner og "sundhedsguru" Jacob Søndergaard, ligesom både kosttips og træningsøvelser er skræddersyet.  

- Her er fyldt med god værkstedshumor og kammeratlige drillerier. For det skal der til, når kampen for et sundere liv bliver sat ind, skriver Middelfart Kommune.

Læs mere om holdtræningen i Sjakket i Middelfart Kommune på www.rigtigemænd.dk.

  • Hansen_Anne_Vegeberg

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling - særlig på børn-, unge- og øvrige socialpolitiske områder.

Mere om emnet

Se alle
Op af sofaen: Lindy og vennerne søger også ligesindede i Middelfart Kommune

Op af sofaen: Lindy og vennerne søger også ligesindede i Middelfart Kommune