Lokal forening skal redde Nørre Aaby Bio

Nørre Aaby Bio er lukket. Nu vil en gruppe borgere forsøge at genoplive byens biograf og drive den på foreningsbasis. Første øvelse er at skaffe over 500.000 kroner til digitalisering af biografens fremviserudstyr.
Foto: Peter Leth-Larsen

Lokal forening skal redde Nørre Aaby Bio

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale indkalder til borgermøde for at redde Nørre Aaby Bio

Ejeren af Nørre Aaby Bio, Erling Naundrup, har erkendt, at han ikke kan drive biografen videre uden en digital filmfremviser, der kan vise de nyeste film. Men sådan en koster 500.000 kroner. Og det har han ikke råd til.

Derfor har tre af Nørre Aabys indbyggere sat sig for at redde biografen ved at lave den om til en foreningsbiograf. Og Erling Naundrup er mere end villig til at leje biografen ud til det formål frem for at lade den lukke.
Det skriver Fyens Stiftstidende.

Før Tine Veng Basse, Sune Skousen og Troels Sehested, som de tre hedder, vil lave en forening, skal de dog først finde ud af, om der er det nødvendige lokale engagement. Derfor inviterer de til interessemøde den 5. januar klokken 19.30 på Viby Efterskole i Nørre Aaby.

- Det er fuldstændigt uforpligtende at møde op. Men vi er nødt til at finde ud af, om det er tom snak, når folk ærgrer sig over lukningen eller om folk virkelig vil det her. Biografen skal jo ikke overleve for vores skyld, men for hele byens. Så hvis der ikke er nogen, der møder op, må vi jo erkende, at interessen ikke er der, siger Tine Veng Basse til Fyens Stiftstidende.

Bliver foreningen til noget, bliver første punkt på dagsordenen at finde penge til et fremvisersystem, blandt andet ved at søge hos Det Danske Filminstitut, der tidligere i år gav 84 danske biografer 200.000 kroner hver som tilskud til lige netop digitale fremvisere.

Der skal dog arbejde hurtigt. Næste frist for at ansøge er nemlig den 6. januar - dagen efter interessemødet.

Lokal forening skal redde Nørre Aaby Bio

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce