Der blev serveret "egnsretter", blandt andet tangboller, da 48 mødte op til borgermøde om Naturpark Lillebælt.

Middelfart: Man skal spise meget, før tungen falder af....

Eller, hvordan ordsproget nu end er. I hvert fald gav det mening med en lettere omskrivning, da der i sidste uge var borgermøde om Naturpark Lillebælt. Det fandt sted på Værftet i Middelfart, hvor der kom andet end kaffe og vand og bordene. For at give de 48 fremmødte et indblik i, hvilke kulinariske muligheder naturparken også indeholder, var der smagsprøver.

Hvorfor ikke putte tang i boller? Som sagt så gjort. Tangbollerne var blot én af flere lokale, delikatesser, det sædvanligvis for de fleste ikke ligger lige til højrebenet at servere.

Med til at sætte godbidderne i perspektiv var Naturvejleder Annette Weiss. Hun fortalte, hvad der er af potentiale for at spise fra Lillebælt. Mødets tema var turisme og erhverv og "spis Lillebælt".

Formand for Naturparkrådet Johannes Lundsfryd (S) holdt oplæg om Naturpark Lillebælt generelt og Naturparkplanen. Allan Buch fra Danmarks Fiskeriforening og medlem af Naturparkrådet fortalte om fiskeriet i Lillebælt.

Sidste del af borgermødet gik med livlig debat mellem oplægsholdere og de fremmødte. Blandt andet blev det drøftet, hvordan Naturpark Lillebælt kan bruges som brand for lokale fødevarer/produkter og turismevirksomheder.

  • Af: