Live-dykning fra Lillebælt kan ses i biografen


Live-dykning fra Lillebælt kan ses i biografen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsigt til anderledes naturoplevelser ved Naturens Dag den 14. september

MIDDELFART: Middelfart har længe gerne ville markere sig som en grøn kommune og sætte fokus på den unikke natur, der omgiver de godt 30.000 borgere på Nordvestfyn.

Næste grønne skridt er en Naturens Dag den 14. september, hvor målet er at mobilisere det lokale foreningsliv for i samarbejde med kommunens folk at skabe en oplevelsesrig dag i det fri. Og kreativiteten har været stor i den arbejdsgruppe, som skal søsætte det nye tiltag.

Meget afhænger af, hvad de frivillige foreninger og lokalrådene spiller ud med. Men allerede nu er der forslag om, at de lokale dykkere kan foretage live-optagelser fra bunden af Lillebælt, som folk så kan følge på lærredet i Panoramabiografen. Idéen kommer fra den lokale repræsentant i Friluftsrådet, tidligere højskoleforstander Erik Bukh.

Der ligger også forslag om en guidet tur ved Hindsgavls gamle voldsted med museets folk, jagt på fossiler ved Røjle Klint med naturvejledere, ridning med den lokale islænderklub og besøg ved kommunens handicapvenlige strandarealer.

Idé udviklede sig

Naturens Dag er udspringet af en oprindelig idé om at holde en Hindsgavl-halvøens dag, fordi halvøen i sig selv byder på så mange unikke oplevelser.

- Men efterhånden som der blev arbejdet med tingene, blev man enige om, at det var bedst at udbrede projektet til hele kommunen, fordi der jo findes spændende foreninger og flot natur overalt i Middelfart Kommune, fortæller Mie Spuur Rasmussen.

Kommunen har nu sendt invitation ud til kommunens foreninger, og det gælder både de grønne og mere idrætslige foreninger. Håbet er, at de hver især vil spille ud med forskellige aktiviteter, som borgerne kan deltage i på dagen.

- Naturens Dag er således også en oplagt mulighed for de lokale foreninger til at vise, hvad de har at byde på. På den måde kan foreningerne måske være med til at styrke medlemstallet, siger Mie Spuur Rasmussen.

Naturens Dag i Middelfart holdes ugen efter, at Danmarks Naturfredningsforening har holdt sin landsdækkende Naturens Dag. At Middelfart vælger at "gå selv", forklarer Mie Spuur Rasmussen med ønsket om at sikre det lokale fokus.

Vil favne bredere

- Vi vil gerne samarbejde med Dansk Naturfredningsforening, men vi vil også gerne favne bredere og mere lokalt. Naturens Dag i Middelfart Kommune er et arrangement, som samler alle aktører i kommunen - både naturfolk, men også foreninger, lokalråd og enkeltpersoner, som måtte have noget på hjertet, der handler om at komme ud og opleve naturen - og være aktiv i den, siger Mie Spuur Rasmussen, der nævner, at man også er inspireret af den efterhånden traditionsrige Fjordens Dag i Odense.

Den holdes også 14. september i år.

Live-dykning fra Lillebælt kan ses i biografen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce