Lip-tårn: Forvaltning fastholder ja til kæmpebygning i Nørre Aaby


Lip-tårn: Forvaltning fastholder ja til kæmpebygning i Nørre Aaby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligejere raser fortsat over udsigten til 32 meter højt Lip-tårn i Nørre Aaby. Mandag er det op til byrådet at træffe den endelige afgørelse.

Nørre Aaby: Nye visualiseringer af, hvordan et 32 meter højt produktionstårn hos fliseklæbsproducentens Lip vil tage sig ud i Nørre Aaby, ændrer ikke ved teknisk forvaltnings tidligere ja til byggeriet. Planafdelingen vurderer således, at de supplerende visualiseringer ikke medfører behov for yderligere regulering af lokalplanen, lyder det i dagsordenen, når politikerne skal afgøre tårnets endelige skæbne på mandagens byrådsmøde.

Tårnet var på byrådets dagsorden den 2. oktober, men blev udsat efter protester fra en borgergruppe med Niels Thagaard i spidsen. Boligejerne hævdede efter dialog med en advokat og ejendomsmægler, at det nye tårn var i strid med den kommunale lighedsgrundsætning, fordi tårnet reducerer værdien af de omkringliggende boliger med 19 millioner kroner. Et tal den lokale ejendomsmægler Arne Blomstrøm var nået frem til efter at have vurderet husenes salgspriser nu og efter tårnets eventuelle opførelse.

Men kommunens sagsbehandler Jacob Kloch mener, at sagen er mere nuanceret end som så.

- Man kunne også spørge om huspriserne ikke trækker i den anden retning, når man bevarer en stor virksomhed som Lip med mange arbejdspladser i Nørre Aaby. Samtidig er det jo ikke første gang, at en lokalplan indstilles til vedtagelse, selv om den har omkostninger for de berørte parter, siger Jacob Kloch og tilføjer, at ingen har vetoret i sådan en sag. 

Forundret Thagaard

Den forklaring dæmper dog ikke Niels Thagaards vrede.

- Jeg er mildest talt forundret over, at forvaltningen igen indstiller til godkendelse. Dermed bliver det os boligejere, der kommer til at betale gildet for den ekstra profit, det nye tårn vil give Lip. Det er bare ikke rimeligt, siger han og tilføjer:

- Lip gør ikke noget forkert. De er i deres gode ret til at ønske sådan et tårn. Men forvaltningen burde have bedt Lip om en pris på, hvad det ville have kostet dem at udvide med en lav produktionshal, som ikke ødelægger noget for boligejerne. Nu vedtager de formentlig tårnet på et uoplyst grundlag. Det er bare ikke i orden, siger Niels Thagaard.

Lip-tårn: Forvaltning fastholder ja til kæmpebygning i Nørre Aaby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce