Realdania har doneret 100.000 kroner til udvikling af dykkerhus ved kanten af Lillebælt. Bag de visionære planer står dykkerklubben Marsvinet.

Middelfart: Hvad, der begyndte som en luftig vision for snart 10 år siden, er kommet et skridt nærmere realisering.

Visionen kommer fra Dykkerklubben Marsvinet og handler om at omdanne klubhuset beliggende på den anden side af Lillebælt-Værftet til en maritim oase, og den ide er så god, at Realdania gennem sin kampagne undervaerker.dk har valgt at give 100.000 kroner til videre udvikling af projektet.

- Vi er super glade. Pengene giver os mulighed for at opkvalificere projektet med endnu flere professionelle øjne, siger Laila Hansen, der er formand for Marsvinet.

Ambitionen er at skabe et sted, som skal kunne benyttes af alle borgere, turister og dykkere. Overordnet set skal formidlingshuset gøre brugerne klogere på naturen i Lillebælt. Desuden er det nuværende hus er ikke tidssvarende og skal efter planen udskiftes med et 186 kvadratmeter stort multifunktionshus.

Også Strib Lokaludvalg havde søgt Realdania. Dog uden held. Fra den kant var ambitionen at få hjælp til at opgradere det gamle vandværk i Staurby Skov.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Lillebælt: Drøm om at dyrke mad under vandet

Lillebælt: Drøm om at dyrke mad under vandet

Maritim oase: Udsigten skal der ikke pilles ved

Maritim oase: Udsigten skal der ikke pilles ved