Den indiske sarangi-spiller Lakha Khan giver koncert søndag kl. 16

En levende legende lægger vejen forbi, når den indiske sarangi-spiller giver koncert i Middelfart

Søndag den 20. marts kl. 16 er det første gang, den 69-årige musikalske legende Lakha Khan fra Rajasthan i Indien, giver koncert i Skandinavien.

Det sker i Middelfartsalen på Kulturøen, hvor Lakha Khan vil fremtrylle indiske vellyde på sin sarangi.

Lakha Kahn stammer fra landsbyen Raneri i Jodhpur-distriketet i Rajasthan, Indien, hvor han er født ind i en familie af traditionelle musikere fra Manganiyar-samfundet.

I dag er den 69-årige sarangi-spiller og sanger måske den vigtigste repræsentant for det indiske strengeinstrument sindhi sarangi.

Han blev i en tidlig alder oplært af sin far, Tharu Khan, og senere også af sin onkel Mohammad Khan, i at gengive kompositionerne fra Manganiyars Multan musiktradition.

I dag er Lakha Khan en af de sidste nulevende manganiyarer, der mestrer det komplekse instrument, og som viderefører den århundred gamle musikalske tradition for rajasthani folke- og sufimusik.

Nationalt har Lakha Khan i stor udstrækning optrådt på tværs af Rajasthan og Indien, og internationalt i såvel USA som Europa.

Og med koncerten i Middelfart søndag får Danmark også endelig æren af at høre den musikalske mester, når han sammen med sin søn, Dane Khan, som spiller på den traditionelle nordindiske tromme dholak, viderefører den indiske folkemusik på sin sarangi.

Koncerten er arrangeret af Middelfart Kultur & Bibliotek i samarbejde med Second to the Left/Marisa Segala og foregår i Middelfartsalen på Kulturøen søndag den 20. marts kl. 16.00.

Billetter købes online via www.middelfartbibliotek.dk/billetter og koster 120 kr. - der kan opnås studierabat på 20 kr.

  • Madsen_Mia_Harm__(2015)_013

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Middelfart-redaktion. Her laver jeg primært historier til Melfar Posten men leverer også til Middelfartsiderne i vores dagblad en gang imellem. Jeg har været tilknyttet Fyens Stiftstidende, siden jeg i 2008 startede som praktikant. I 2010 blev jeg uddannet fra Syddansk Universitet, og før jeg kom tilbage til Fyn, har jeg haft job på en lokalavis i Københavnsområdet, har undervist i mediefag på HHX samt har haft freelanceopgaver af forskellig karakter. Jeg bor i Middelfart Kommune med min familie.