Ledige ser på plejehjem

Områdeleder Jytte Elkjær (t.v.) viste Birthe Rasmussen og flere andre jobsøgende rundt på Ældrecenter Fænøsund i går.

Ledige ser på plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En dag i virkeligheden skal give arbejdsløse mod på job i ældreplejen

- Det er da rart at se alle de nye kolleger, lyder det fra en ansat på Ældrecenter Fænøsund på vej forbi gruppen af kvinder, der er på rundtur.

Det er Jobcenter Middelfart, som har fundet 20 ledige, som denne tirsdag får set nærmere på ældreplejen fra første parket.

- Tidligere har jeg siddet og fortalt om uddannelsen og arbejdet på et ældrecenter. Denne gang besøger vi social- og sundhedshjælperskolen, Gelsted Plejecenter og Ældrecenter Fænøsund, fortæller jobkonsulent Lene Toft Haugaard fra Middelfart Jobcenter.

Målet med dagens rundtur er klar: Kvinderne - alle 17 på turen er kvinder - skal finde motivation til at arbejde i ældreplejen og også gerne læse til social- og sundhedshjælper.

- Jeg har i forvejen søgt blandt de ledige i systemet for at finde dem, der kunne tænkes at fatte interesse for det, men bare ikke selv har opdaget det endnu, fortæller Lene Toft Haugaard.

Tager en praktik

En af deltagerne er Birthe Rasmussen fra Ejby. Sidst i marts mistede hun sit fabriksjob gennem 20 år, da virksomheden lukkede. Hun er ikke blevet overbevist om, at fremtiden ligger i ældreplejen.

- Jeg synes, det er lidt institutionspræget - lidt trist. Beboerne sidder alene på deres stuer. Jeg ved godt, det er gamle mennesker, men der sker ikke så meget, siger hun.

Helt opgivet tanken om ansættelse i ældreplejen har hun dog ikke.

- Vi er blevet tilbudt fire ugers praktik. Det siger jeg ja til. Man lærer jo ikke hverdagen rigtigt at kende en dag som i dag, siger Birthe Rasmussen.

Mangel på hænder

Der er da også god brug for alle gode kræfter i ældreplejen. Som omtalt forleden overvejes det at hente udenlandsk arbejdskraft til hjemmeplejen. Alligevel er det kun 20 udvalgte personer, som er med på denne dags rundtur.

- Det er der flere grunde til. For det første er det for ikke at belaste plejecentrene for meget. For det andet giver det noget at færdes i mindre grupper - snakken går bedre. Og så er arbejdsløsheden i Middelfart Kommune nede på 0,9 procent. Jeg ville ikke have kunnet finde 40 jobsøgende med interesse for faget, siger Lone Toft Haugaard.

Inspirationsdagen begyndte på SOSU-skolen i Middelfart, hvor blandt andet en 56-årig kvinde, der netop er begyndt på social- og sundhedshjælperuddannelsen, fortalte sin historie.

Derfra gik busturen til Gelsted Plejecenter, hvor de 17 deltagere blandt andet så nærmere på centrets demensafsnit. Derefter var det retur til Middelfart og en tur på Ældrecenter Fænøsund.

Tilbage på sin kontorstol kunne Lone Toft Haugaard gøre status:

- Det var meget positivt. Alle bliver efterfølgende kaldt ind til samtale med mig for at afklare det videre forløb. Tre sagde, at de var klar til at tage praktikken og flere havde på forhånd sagt, at de også gør det.

Ledige ser på plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce