Landsby kæmper mod slam

Anne-Sarah Leiding Hansen foran bindingsværkshuset fra 1840. Hun frygter, at de mange lastbiler, som skal køre slam til og fra gården for enden af den smalle vej Præstebuen, får huset til at slå revner.
Foto: Hans Østergaard

Landsby kæmper mod slam

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Underskriftsindsamling mod planlagte slamtransporter gennem Sdr. Åby

SDR. ÅBY: Det er ikke den største landsby i kommunen. Men de står sammen i Sdr. Åby. I hvert faldt et meget stort flertal af de cirka 50 indbyggere.

De vil ikke have daglige slamtransporter gennem den lille by, hvor de gamle huse ligger helt ud til den smalle vej Præstebuen.

Protesterne skyldes, at Middelfart Kommune har sagt ja til, at gården for enden af vejen må bruge en nu tom svinestald til at opbevare spildevandsslam fra Middelfart Rensningsanlæg.

Det betyder flere ugentlige transporter i lastbil gennem landsbyen.

- Vi bekymrer os både over lugten, at slammet kan indeholde medicinrester, og al den tunge trafik på vejen. Vores hus fra 1840 kommer til at slå revner.

Det siger Anne-Sarah Leiding Hansen, som sammen med sin mand har boet i Præstebuen 12 i 24 år.

- Vi har aldrig klaget over svinetransporterne, eller når der blev kørt gylle på markerne. Det hører med til at bo på landet. Det gør det her ikke, siger gemalen, Erik.

Underskrifter mod slam

I nummer 11 bor Morten Poulsen med sin kone og barn. Han været rundt til husene på Præstebuen og Løs Gyde - de to veje der udgør Sdr. Åby.

Her har så tæt på alle husstande, som man kunne forvente at komme, skrevet under på, at de ikke vil have slamtransporter gennem byen.

- Det overraskede mig egentlig, at så mange skrev under, fortæller Morten Poulsen.

Til Naturklagenævnet

Underskrifterne skal sendes til Middelfart Kommune ledsaget af et brev forfattet af Bernhard Jensen, der bor i Præstebuen 1.

Han har også klaget til Naturklagenævnet over Middelfart Kommunes tilladelse til slamopbevaring i Sdr. Åby.

- Jeg mener, det er i strid med den bevarende lokalplan for byen, og jeg mener også, det er forkert, når kommunen siger, at der ikke skal udarbejde landzonetilladelse, siger Bernhard Jensen.

Tre gange dyrere

Den tilladelse, som politikerne i kommunens Miljø- og Forsyningsudvalg agter at give, løber til udgangen af 2009. Til den tid håber politikerne, at loven er blevet ændret, så det bliver billigere at brænde slammet af herhjemme.

I dag vil det koste kommunen mere end tre gange så meget at brænde det af end de cirka 175.000 kroner, opbevaringen og udbringningen af slammet koster på årsbasis.

Selv om slammet fylder meget i det lille samfund, er der da grænser, fortæller Anne-Sarah Leiding Hansen.

- Vi snakker ikke om det, når vi er til fest. Det skal ikke have lov at ødelægge en god fest, fastslår hun.

Landsby kæmper mod slam

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce