Landmændene skal passe på de små lam


Landmændene skal passe på de små lam

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Små rålam kommer let i landmandens maskine, advarer jæger

MIDDELFART: I denne skønne forårstid kommer en masse små rålam til verden. Men nogle af de små kræ når ikke at opleve så meget af den, for de bliver ofre for landmandens høstmaskiner.

- Rådyret lægger sit nyfødte lam ude på marken om natten, og når landmanden kommer for at høste græsset, kører han over lammet og slår det ihjel, fortæller Niels Christian Johansen, som er formand for Jagtforeningens Kommunale Fællesråd i Middelfart.

Men det dræbende møde kan undgås med ganske små forholdsregler, fortæller han.

- Når landmanden skal slå sit græs, og markerne ligger op ad et skovområde, hvor der er særlig stor risiko for, at rådyret lægger sit lam, så kan han med fordel, aftenen før han skal høste, slå pæle i jorden 50-100 meter fra skoven. Oven på dem sætter han papirsposer. På den måde laver han en forandring, som vil medføre, at rådyret ikke lægger sit lam på marken, fortæller Niels Christian Johansen, der gør opmærksom på, at det ikke er sikkert, landmanden selv opdager eller er bevidst om, at han har kørt et rålam over, fordi maskinerne er så store.

... ellers ring til mig

Han foreslår også, at man med en yderst veldresseret hund selv kan afsikre sin mark, før høsten sættes i sving, men kan man ikke få tid til det, så er der også en tredje løsning:

- Man er meget velkommen til at ringe til mig, så hjælper enten jeg eller folk fra Vildtredderkorpset, siger Niels Christian Johansen, som kan træffes på telefon: 40 37 38 94.

Landmændene skal passe på de små lam

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce