Landbetjent siger stop

I Ejby har de kendt landbetjent Carl Erik Refshauge i årevis. Hele Fyn lærte ham at kende, da der sidste sommer blev stukket ild til hans kones bil. Refshauge var hurtig med vandslangen og formåede at holde ilden væk fra huset, indtil brandvæsnet nåede frem.
Foto: Hans Østergaard

Landbetjent siger stop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med udgangen af september stopper. Carl Erik Refshauge som landbetjent i Ejby. Han siger farvel, når han fylder 62, og han tvivler på, at der kommer en afløser på posten.

Ejby: Livet som landbetjent nærmer sig enden for Carl Erik Refshauge, der har været ordensmagtens lokale ansigt i Ejby i snart otte år.

Når september bliver oktober, er han blevet 62 år, og så er det tid til at sige farvel til politiet.

- Der er mange grunde til det. Det er nok blevet lidt for meget gammel vin på nye flasker - og her mener jeg ikke kun politireformen. Jeg synes, man har prøvet det meste temmelig mange gange. Og ledelsen ser hellere os landbetjente nedlagt end at bevare os, siger Carl Erik Refshauge, som med egne ord er "vild med" at være landbetjent.

- Vi gør en positiv forskel. Vi kan snakke med folk. De ved, at uanset hvad de gør, så er jeg her også i morgen, siger landbetjenten. I den store butik handler det hele om statitikker, og vi bliver presset utrolig meget at vore ledere. Det er ikke min måde at arbejde på, siger Carl Erik Refshauge, som trods den kontante tale ikke smækker med døren. Han konstaterer blot, at tiden er en anden nu.

Attentat ikke årsag til farvel

Nok taler landbetjenten om gammel vin på nye flasker. Men sidste sommer oplevede han en ting, som han heldigvis ikke har oplevet hverken før eller siden. Klokken halv fire natten til den 17. juni lød der et kæmpe brag. Ukendte gerningsmænd havde sat ild til Refshauges hustrus bil.

Selv om brandattentatet var et stort chok, bedyrer han, at det ikke har noget med hans farvel til politiet at gøre.

- Men jeg er lidt skuffet over, at man har henlagt sagen. Det handler ikke om, at det var vores lille hjem, der var i fare. Det var et angreb på politiet. Men ledelsen har vægtet, at det skulle man ikke gøre mere ved, og så fik jeg et pænt brev fra anklagemyndigheden, som enhver anden borger, om, at sagen var henlagt, siger Carl Erik Refshauge, som med et skævt smil konstaterer:

- Det må da betyde, at jeg laver noget engang imellem, hvis jeg har generet nogen så meget, at de synes, der skal sættes ild til min kones bil.

Hvad, der skulle udløse atttentatet, har han ingen anelse om.

- Men cirka tre uger før, hørte vi noget snak om det på et værtshus. En havde fået tæsk, fordi han ikke ville stikke ild til bilen. Han nægtede hårdnakket. Så gik der tre uger. Så sagde det "kaboom".

Skal lave noget andet

Carl Erik Refshauges farvel til politiet er ikke lig et farvel til arbejdsmarkedet.

- Jeg skal ud og lave noget andet. Jeg bliver kun 62. Fru chefen vil heller ikke have mig til at gå derhjemme og være irriterende, siger landbetjenten.

Landbetjent siger stop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce