Land-kommuner modne til bryllup


Land-kommuner modne til bryllup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STORKOMMUNE: Ejby og Nørre Aaby utålmodige efter at komme i lag med Middelfart
NORDVESTFYN:Mens middelfarterne forbereder sig på at bruge efteråret på en folkeafstemning, der skal klarlægge, om kommunen skal bestå som selvstændig eller rette blikket mod Fredericia eller naboerne på Fyn, så tripper både Nørre Aaby og Ejby efter at komme i lag med Middelfart i en nordvestfynsk kommune.

Ejbys borgmester, Claus Hansen (V), er giftemoden.

- For mig at se skal Middelfart i fremtiden være hovedby en vestfynsk kommune i stedet for at være den lille i en storkommune med Fredericia, siger Claus Hansen.

Utopi at gå solo

Han anser det for urealistisk, at Middelfart får lov til at forblive selvstændig, hvis folkeafstemningen viser, at det er borgernes ønske.

- Hvis det skulle ende sådan, at Nørre Aaby og Ejby ligger alene tilbage som to små hvide pletter, mens Middelfart vil forblive alene, så ved jeg godt, hvad jeg ville gøre, hvis jeg var indenrigsminister. Så ville jeg sige, at det kan ikke tillades, siger Claus Hansen.

Han understreger, at han respekterer middelfarternes beslutning om at lave en folkeafstemning. Men det ærgrer ham, at tiden går med det.

- Vi kunne godt have brugt efteråret konstruktivt til at føre real-forhandlinger om en nordvestfynsk kommune, siger Claus Hansen.

Nørre Aabys borgmester, Hanne R. Christensen (V)er mindst lige så utålmodig:

- Forestillingen om, at Middelfart måske beslutter sig for at fortsætte alene kan godt få nakkehårene til at stritte. Og under alle omstændigheder kender vi jo først resultatet af afstemningen til oktober. Og det er mildest talt irriterende. Set herfra ville det være rart, hvis vi kunne komme i gang med det store arbejde, der venter, siger Hanne R. Christensen.

Fredericia afventer

Ejby og Nørre Aabys borg-mestre er ikke alene om forudsigelserne, der peger på en nordvestfynsk kommune. Også Fredericias borgmester Uffe Steiner Jensen (S)hælder mest til, at det bliver udfaldet af den nye kommunale struktur.

- Som jeg ser det, er det mest sandsynligt, at det i vores region ender med en vestfynsk region, mens Fredericia går sammen med Børkop, siger Uffe Steiner, der samtidig understreger, at han dermed ikke afskriver muligheden for at gå sammen med Middelfart.

- Vi har tradition for et godt samarbejde med Middelfart. Og i første omgang tager jeg til efterretning, at Middelfart nu gerne vil gennemføre en afstemning, siger Uffe Steiner Jensen.

Land-kommuner modne til bryllup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce