Læserbrev: Traditionen tro


Læserbrev: Traditionen tro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så kom vi til det for 6 år i træk – besparelser på folkeskolen.

Jeg må på det skarpeste tage afstand fra det fremsendte budgetforslag for 2009 på skoleområdet og er helt på linie med formanden for Middelfart lærerkreds' Heine Kristensens udtalelser om, at skoleområdet i Middelfart Kommune er endt i ond spiral. Denne katastrofale udvikling er efter min opfattelse et tydeligt resultat af den til dato førte politik ”i besparelsens hellige navn”, som Middelfart kommune har lagt til grund igennem de sidste mange år netop på skoleområdet.

Frustrationen bliver ikke mindre, når skolebestyrelserne netop i uge 35 har forholdt dig til en rapport med titlen ”Samlet kvalitetsrapport for Middelfart Kommune”. Det hænger ganske enkelt ikke sammen. Hvordan vil I som politikere gennemføre disse målsætninger på skoleområdet samtidigt med, at I agter at gennemføre besparelser på blandt andet:
 
1) Minimumstimetal i overbygningen. Her bør I genkalde jer den udmærkede gennemgang som en af kommunens skoleleder fremlage på dialogmødet den 3. september i Ejby. Nedskæringen kan slet ikke gennemføres set i forhold til overbygningens fagfordeling. Med mindre I ønsker at fjerne faget idræt samt reducere i faget tysk fra 4 lektioner til 3 lektioner ugentlig. Eller er det faget kristendom, der skal fjernes? Det skal understreges, at der primært er tale om eksamensfag. Såfremt dette gennemføres vil det for Strib Skole betyde 1,8 lærerstilling mindre.
 
2) Lærernes undervisningstid forøges fra 23 timer til 23,33 timer, hvilket jo lyder meget besnærende. Men det vil blive på bekostning af de øvrige aktiviteter på skolen. Disse øvrige aktiviteter dækker over forberedelse, efteruddannelse, biblioteksbesøg, lejrskoler, forældresamarbejde etc. For Strib Skole betyder det reelt 0,5 lærerstilling mindre, hvilket jo slet ikke hænger sammen med kommunens ønske om ”inklusion”, uddannelse, implementering af kommunens børne- og ungepolitik på skolerne etc..
 
3) Nedsættelse af specialundervisningskoefficienten fra 0,16 til 0,14 betyder reelt, at der bliver mindre tid til de bogligt svage elever, som har behov for ekstra tiltag. For Strib Skole betyder det at 0,25 lærerstilling forsvinder.

4) Nedsættelse af rådighedstimetallet vil for Strib skole resultere i 0,05 lærerstilling.
 
5) Tildeling af undervisningsmidler skal nedsættes med 5%. For Strib Skole betyder det, at der vil være omkring 78.000.kroner mindre til undervisning. Her må vi så ikke glemme allerede gennemførte besparelser / indefrysninger på skoleområdet, som Middelfart Kommune gennemførte tidligere på året.
 
I forbindelse med dialogmødet den 3. september efterlyste Niels Andersen forslag til besparelser. Netop her føler skolebestyrelsen, at den bliver trukket ind i et ”spind”, som reelt ikke nytter. Sådanne forslag vil alene være med til at skabe uoverensstemmelser mellem den enkelte borger / forening i Middelfart Kommune.
 
Men skulle I som politikere ikke selv få øje på et af de største problemer på skoleområdet i Middelfart Kommune, så kan jeg da stave ordet ”SKOLESTRUKTUR” for jer. Dette på trods af, at Søren Illum Nielsen på omtalte dialogmøde ikke fandt det relevant / besparende! 
 
Et andet alternativ kunne være, at sætte dyreparken ved Hindgavl i bero hvorefter besparelsen på små 2 mio. kr. kunne anvendes på skoleområdet.
 
Såfremt I som politikere for gud ved hvilken gang alligevel agter at gennemføre den fremlagte besparelser på skoleområdet så hold dog op med, at bruge en masse penge på at udarbejde børne- og ungepolitikker, kvalitetsrapporter, kostpolitik etc. for efterfølgende at sende dem i høring – I mener dem jo alligevel ikke.

Læserbrev: Traditionen tro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce