Lærerformand: Skole for mennesket


Lærerformand: Skole for mennesket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RUMMELIGHED: Lærerkreds lægger op til samarbejde med kommunerne om ny folkeskolelov

NORDVESTFYN: - Der er brug for, at vi hele tiden tager debatten om folkets skole og hvad og hvem, vi som samfund skal holde skole for. Lige nu er der stor fokus på faglighed og trinmål i fagene. Det er omdrejningspunktet i den nye folkeskolelov. Det er borgerskolen med sin målbare viden og kravene til lærdom for samfundets skyld, der sætter sig igennem i det skolesyn. Men man skal også huske folkeskolelovens passus om elevens alsidige personlige udvikling. Det er selve sjælen i den danske skoletradition. Vi skal lave skole for mennesket.

Sådan sagde formanden for Vends Herreds Lærerkreds, Heine Bekskov Kristensen, på generalforsamlingen.

Han tilføjede, at rummelighed er et begreb, der hele tiden dukker op i debatter om folkeskolen.

- Med afsæt i økonomi bliver debatten ofte forsøgt forenklet til en problemstilling om omfanget af specialundervisning. Men rummelighed er et meget mere komplekst begreb, som handler om skolens mulighed for en tilpasset indsats over for alle elever - også de socialt belastede, de forstyrrende, de voldelige, de fagligt svage, de handicappede, de højtbegavede, de tosprogede og de stille, sagde lærerkredsformanden. Han tilføjede:

- I Danmark har vi en af de højeste henvisningsprocenter til specialundervisning, Sverige har en af de laveste. De to skolevæsener koster det samme at drive, men hvor vi bruger mange midler på specialundervisning, bruger Sverige mange midler på tolærerordninger, delehold og støtteforanstaltninger i klassen. Vi er meget opmærksomme på, at rummelighedsdebatten i vores kommuner mest handler om at trække elever hjem fra de amtskommunale skoler og sætte dem i kommunale tilbud. Det er ikke altid foreneligt med et godt arbejdsmiljø.

Vi skal have en debat med forældre og politikere og indgå i et samarbejde med kommunerne, så der kan findes løsninger, der på forsvarlig vis understøtter skolens rummelighed på en måde, så lærernes arbejdsmiljø forbedres, sagde Heine Kristensen.

På generalforsamlingen genvalgtes Heine Kristensen som formand og Jens Berg Andersen, Lili Hansen, John Kjølhede og Tom Gerdes til kredsstyrelsen.

Lærerformand: Skole for mennesket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce