Læge: Glem sygehus og red skadeklinik

Forslaget om at lukke Middelfart Sygehus - og dermed også nedlægge skadeklinikken - møder heftig modstand i Middelfart. Men det er anden kamp, Middelfart bør tage, mener Stig Gerdes.
Foto: Peter Leth-Larsen

Læge: Glem sygehus og red skadeklinik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredericia-læge opfordrer bæltkommuner til at kæmpe sammen for én skadeklinik ved Lillebælt

Stig Gerdes, praktiserende læge i Fredericia, blander sig nu i debatten om Middelfart Sygehus. På regionsrådets bord ligger et forslag om helt at lukke sygehuset inklusiv skadeklinik, og Middelfart Kommune er gået til kamp for at bevare det.

Men drop det, lyder indsparket fra Stig Gerdes. Han opfordrer i stedet til, at Middelfart og Fredericia Kommuner hurtigt sætter sig til bords og sluger kameler.

For også Fredericia er nævnt i det spareforslag, der skal skære 200 millioner kroner af sundhedsvæsenet i regionen. Her indgår et forslag om, at også skadeklinikken på den anden side af Lillebælt skal lukke som en del af den samlede spareøvelse, .

Kamelerne er efter Stig Gerdes' mening nemme at fordøje. For gevinsten kan være en reddet skadeklinik ved Lillebælt - i stedet for Kolding som nærmeste destination, hvis uheldet er ude.

- De (Middelfart og Fredericia Kommuner, red.) burde købe begge sygehuse, som jo skal lukke eller er lukningstruet, og blive enige om at indrette et sundhedshus og en skadeklinik i et af dem, siger Stig Gerdes.

Men der skal vælges én af de to bæltbyer til den.

- Fredericia er den største by, så det ville være oplagt herovre, mener jeg, men det er ikke afgørende, siger fredericianeren Stig Gerdes.

Læge: Glem sygehus og red skadeklinik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce