Fredericia-læge opfordrer bæltkommuner til at kæmpe sammen for én skadeklinik ved Lillebælt

Stig Gerdes, praktiserende læge i Fredericia, blander sig nu i debatten om Middelfart Sygehus. På regionsrådets bord ligger et forslag om helt at lukke sygehuset inklusiv skadeklinik, og Middelfart Kommune er gået til kamp for at bevare det.

Men drop det, lyder indsparket fra Stig Gerdes. Han opfordrer i stedet til, at Middelfart og Fredericia Kommuner hurtigt sætter sig til bords og sluger kameler.

For også Fredericia er nævnt i det spareforslag, der skal skære 200 millioner kroner af sundhedsvæsenet i regionen. Her indgår et forslag om, at også skadeklinikken på den anden side af Lillebælt skal lukke som en del af den samlede spareøvelse, .

Kamelerne er efter Stig Gerdes' mening nemme at fordøje. For gevinsten kan være en reddet skadeklinik ved Lillebælt - i stedet for Kolding som nærmeste destination, hvis uheldet er ude.

- De (Middelfart og Fredericia Kommuner, red.) burde købe begge sygehuse, som jo skal lukke eller er lukningstruet, og blive enige om at indrette et sundhedshus og en skadeklinik i et af dem, siger Stig Gerdes.

Men der skal vælges én af de to bæltbyer til den.

- Fredericia er den største by, så det ville være oplagt herovre, mener jeg, men det er ikke afgørende, siger fredericianeren Stig Gerdes.

  • Gimpel_Jesper

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.

Mere om emnet

Se alle
3
Folkemøde mod lukning af fødegang

Folkemøde mod lukning af fødegang

Svendborg: Fødselssamtaler forebygger angst og depression

Svendborg: Fødselssamtaler forebygger angst og depression

Sundhedsplejerske imod spareforslag

Sundhedsplejerske imod spareforslag