LAG-penge samler støv


LAG-penge samler støv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Lokale Aktionsgruppe kan grundet EU-regler ikke komme af med midlerne til foreninger og virksomheder

De vil rigtig gerne dele penge ud - medlemmerne af Middelfarts Lokale Aktionsgruppe.

De må bare ikke.

For selv om der ligger 1,5 millioner kroner i puljen til fremme af erhvervs- og foreningslivet i landsbyerne i Middelfart Kommune, og selv om der er kommet en del ansøgninger til gruppen, inden de første midler formentlig bliver fordelt på et møde om en uges tid, så bliver flere af ansøgningerne afvist på grund af de regler, der er forbundet med udbetalingen af pengene.

- Det er rigtig ærgerligt, og man kan godt blive lidt frustreret, når man sidder med de her penge i hænderne og ikke kan komme af med dem. Men jeg tror godt, jeg allerede nu kan sige, at vi ikke kommer af med alle 1,5 millioner kroner i denne omgang. Og det ville vi heller ikke gøre, selv om vi kunne godkende alle ansøgninger, siger Jette Erichsen, der er formand for LAG i Middelfart Kommune.

Der er to faktorer, som gør det svært for gruppen at dele penge ud.

For det første skal der være offentlige kroner i de projekter, som søger om støtte. LAG har herefter mulighed for at fordoble beløbene.

- Og offentlige midler er ikke kun kommunale støttekroner. Det kan også være eksempelvis tipsmidler, siger Jette Erichsen.

Forstår frustrationer

Derudover har netop Middelfart det problem, at man regnes som mellemkommune i stedet for landkommune. Og dermed må kommunen ikke støtte iværksætter-virksomheder i landområderne, fordi det ifølge EU-reglerne er konkurrenceforvridende.

- Jeg kan godt forstå, hvis folk er forvirrede og synes, vi er nogle trælse nogle at have med at gøre. Eksempelvis har gruppen i Assens lige delt en masse penge ud, men som mellemkommune er det nogle andre regler, vi skal indrette os under, og det nytter jo ikke, at vi siger ja, hvis ansøgningen så bare bliver bremset længere oppe i systemet, siger Jette Erichsen.

LAG i Middelfart skal på det næste møde behandle ansøgninger fra blandt andet et privat børnehavebyggeri, en legeplads i Asperup, ønsker fra Tvillingegården samt en privat, der vil starte virksomhed.

- Og jeg ved allerede nu, at reglerne bremser nogle af de ansøgninger, siger en ærgerlig Jette Erichsen.

Næste runde ansøgninger om LAG-midler er 1. december, og Middelfart-gruppen opfordrer folk til at søge midler enten hos kommunen, gennem tipsmidlerne eller eksempelvis gennem Bygge-og Anlægsfonden.

- Men vi ved jo godt, at den slags ansøgninger tager tid. Derfor har vi også tænkt os at søge Fødevareministeriet om lov til at føre penge med over til 2009, så de ikke går tabt, men kan bruges, når der kommer ansøgninger, der opfylder kriterierne, siger Jette Erichsen.

LAG-penge samler støv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce