Fem politiske spørgsmål

For Lars Christensen er det vigtigste at få gjort op med den offentlige kontrol, der hersker i kommunen over de svageste borgere, når han til november stiller op som byrådskandidat for Liberal Alliance i Middelfart.

Hvem er dit politiske forbillede?

- Jeg var jo medlem af Konservativ Ungdom i 80'erne. Sådan er det jo med mange liberale, og det skyldtes nok især Poul Schlüter, som, jeg mener, gjorde det godt og havde nogle tanker, der gav mening - at man skal have skatterne ned, så man kan være mere konkurrencedygtig, men også har mindre offentlig kontrol. Han var så også kendt for at være kompromissøgende, og der må jeg nok erkende, at jeg ikke er så meget kompromissernes mester.

Hvem er du mest politisk uenig med?

- Jeg kan komme i tanke om to partier, jeg er meget uenig med. Det ene er Enhedslisten, som man også kan kalde Ønskelisten, fordi de tror, at andre folks penge er der nok af. Og det andet er Radikale Venstre, som virker meget bedrevidende og agerer formynderisk. Og det bryder jeg mig ikke om. Jeg kan dog også godt finde ting, jeg er enig med de to partier om.

Hvad bliver din mærkesag?

- Jeg har tænkt meget over, at Job- og Vækstcentret - og det er så også ud fra min erfaring med veteranerne - kører det meget stramt. Jeg er meget tilhænger af, at dem, der har evnen, men ikke viljen, skal have et los i røven. Men syge borgere i den her kommune skal altså ikke plages, så de bliver endnu mere syge. Så jeg synes helt ærligt, at man skal blive bedre til at skelne mellem syge borgere og så dem, der bare ikke gider at arbejde. Det virker i hvert fald som om, at de kører en heksejagt på de syge den dag i dag.

Hvem skal være borgmester?

- Jeg tror i virkeligheden, at Morten Weiss-Petersen fra De Konservative ville være et godt bud. Og det er ikke kun fordi, vi indgår i teknisk valgforbund sammen. Han er også ret god til at samarbejde - og jeg synes, at han virker dygtig og meget sympatisk. Jeg kender ikke Johannes Lundsfryd (S) så godt, udover at jeg har snakket med ham på Flagdagen.

Hvor mange personlige stemmer tror du, du får?

- Det ved jeg ikke. Mine forgængere fra sidste valg fik desværre ikke nok. Men hvis man ikke gør forsøget, sker der ikke noget.

  • Hansen_Anne_Vegeberg

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling - særlig på børn-, unge- og øvrige socialpolitiske områder.

Mere om emnet

Se alle
Kommunalvalg: Liberal Alliance stiller op med veteran-forsvarer

Kommunalvalg: Liberal Alliance stiller op med veteran-forsvarer

Militærmand til kamp mod formynderi: Derfor stiller jeg op for LA

Militærmand til kamp mod formynderi: Derfor stiller jeg op for LA

Ny café i Middelfart samler udsendte veteraner

Ny café i Middelfart samler udsendte veteraner