Hotel Park i Middelfart bygger ny konferencefløj for at imødekomme ny tendens med kortere kursusophold.

Kursus- og konferencemarkedet ændrer sig konstant. Derfor udvider Milling Hotels, der driver adskillige hoteller i Odense, nu sit Park Hotel i Middelfart, så det kan rumme langt flere kurus- og konferencegæster, der til gengæld bliver der i kortere tid.

Det er nemlig den nye trend: Flere gæster, men i kortere tid ad gangen. Det fortæller hotelchef Cathe Jakobsen.

- Op igennem nullerne var der typisk en dag eller to mere lagt ind i kurserne til teambuilding eller andre ikke-faglige ting. Det var en tid, hvor den amerikanske sundhedsguru Chris McDonald havde sin storhedstid og var at finde på mange kursusprogrammer. Den slags er i dag skåret helt væk. I hvert fald i én af Hotel Parks primære kundegrupper, som er gæster fra det offentlige og fra fagforeninger, fortæller Cathe Jakobsen.

- Fælles for de grupper er, at deres kurser nu har et meget stramt fagligt program, og derfor nu kun er her én dag. Til gengæld er der mange flere med på sådan et dagskursus. De bruger altså samme antal kroner, men på en anden måde.

- Derfor har det været en nødvendighed at bygge den nye konferencefløj, der har plads til 550 mennesker i én sal og til 750 i alt. Ellers vil nuværende kunder se andre steder hen. Men det handler også om, at vi gerne vil have en højere belægning af vores 103 værelser, forklarer Cathe Jakobsen.

Fremgang år for år

Allerede i 2010 undersøgte Cathe Jakobsen sammen med Milling Hotels derfor mulighederne for at bygge en ekstra konferencesal for at kunne rumme større konferencer. Men adskillige andre hotelåbninger blev prioriteret først. Nu vurderes tiden til at være den helt rigtige.

- Det er gået opad, opad og opad. Vi har haft en vækst på cirka fem procent i konferencegæster per år, siger hun og fortsætter:

- 85 procent af vores omsætning kom fra kursister og konferencedeltagere. Og vi har længe haft forespørgsler på meget større konferencer, end vi havde plads til. Med den nye fløj kan vi udnytte den efterspørgsel og tage endnu flere kunder ind.

  • Byline

    Af:

    Jeg er uddannet journalist med praktikperiode på Fyens Stiftstidende i 2013-2014. Siden da har jeg kort været reporter på Fyns Amts Avis, og nu skriver jeg for Erhvervsavisen Fyn og Ugeavisen Odense.