Kunstig plantelys og mikrodyrkning: Fire jyske iværksættere slår rødder i Middelfart

Hjalmar Buchwald (t.v.) og Søren Bruun med eksempler på nogle af de spirer, som kan dyrkes med Gro Lys og Microgreens, som lørdag åbner i nye rammer på Langelandsvej 12 i Middelfart. Virksomheden består i dag også af Anders Lunden Gydesen og Alex Pichardt. Arkivfoto: Louise Lauritsen

Kunstig plantelys og mikrodyrkning: Fire jyske iværksættere slår rødder i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire specialister i kunstig plantebelysning og mikro-dyrkning åbner lørdag butik på Langelandsvej med en drøm om at blive millionærer.

Middelfart: Fire jyske iværksættere slår nu rødder i Middelfart for at komme tættere på de fynske producenter af medicinsk cannabis, som hører til nogle af deres største kunder. Anders Lunden Gydesen, 23, Hjalmar Van Der Buchwald, 22, Alex Pichardt, 24, og Søren Joachim Bruun, 21, står bag Microgreens Danmark og Gro Lys, der sidste år vandt Business Koldings iværksætterpris.

Gro Lys er specialister i indendørs kultivering af panter under kunstigt lys og hjælper private og erhvervsdrivende med at skræddersy klimavenlige og bæredygtige løsninger. Microgreens leverer de økologiske frø, som gør det muligt både for private i lille stil og landbruget i stor stil at dyrke broccoli, sennep, radiser, ærter og andre eksotiske planter indendørs under LED-vækstlys.

Det er fire unge med store ambitioner, der lørdag slår dørene op for deres butik og internetlager på Langelandsvej 12A.

- Vi er måske ikke de første herhjemme, der sælger lys og frø til indendørs dyrkning. Men vi er first-movers i den store og professionelle skala, vi arbejder i, når det gælder microgreens, og vil gerne være frontløbere i en grønnere omstilling. I de bedste måneder med store ordrer til erhvervslivet omsætter vi for tæt ved en million, og vi har faktisk en ambition om at blive millionærer på det her, fortæller 22-årige Søren Joachim Bruun, der står for firmaets markedsføring.

Restauranter og hotelkøkkener kan på en uge dyrke op til syv kilo friske spirer med vækstlys, bakker og frø fra Gro Lys og Microgreens. Foto: Frank Cilius
Restauranter og hotelkøkkener kan på en uge dyrke op til syv kilo friske spirer med vækstlys, bakker og frø fra Gro Lys og Microgreens. Foto: Frank Cilius

Åbent seks dage om ugen

Gro Lys og Microgreens drives både som internetbutik og fysisk butik i Middelfart med åbent mandag til fredag fra 11 til 18 og lørdag fra klokken 10 til 15, ligesom det eksisterende showroom i Kolding bevares.

- Du kan sammensætte din ordre på vores hjemmeside. Men du kan også komme ud i forretningen og blive rådgivet, inden du beslutter dig. Vi sælger komplette løsninger med alt fra økologiske frø, bakker, gødning og hampmåtter til LED-vækstlys, fortæller den unge koldingenser og fortsætter.

- Der findes sæt til under 1000 kroner, hvor du kan dyrke dit eget mikrogrønt i køkkenet, og op til sekscifrede beløb, når landmanden eller de nye producenter af medicinsk cannabis skal starte en professionel produktion under kunstigt lys, fortæller Søren Joachim Bruun.

Han nævner desuden potentialet i restaurant- og hotelbranchen og fortæller, at Gro Lys og Microgreenes har solgt skræddersyede løsninger, som i et hotelkøkken kan levere syv kilo spirer hver uge.

Grønt til hele verden

De fire unge iværksættere ser Gro Lys og Microgreens som et bæredygtigt og klimavenligt svar på verdens fødevaremangel.

- Der bliver stadig mindre landbrugsjord til stadig flere mennesker på kloden. Med vores koncept kan du pludselig skabe en bæredygtig fødevareproduktion i urbane områder i lagerhaller og containere. Samtidig kan du placere produktionen tæt på forbrugerne og undgå dyr og CO-2-belastende transport fra producent til forbruger, siger Søren Joachim Bruun.

Han føjer til, at så stor kompetence har Gro Lys og Microgreens ejere, at de i øjeblikket underviser på de AMU-kurser, som skal skaffe kvalificeret arbejdskraft til de danske producenter af medicinsk cannabis.

Kunstig plantelys og mikrodyrkning: Fire jyske iværksættere slår rødder i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce