Kulturelt: Trekantområdets festuge når nye højder

"Ophav - Akrobatik på havnekanten" er blot én af de mange forestillinger i den nye internationale gadeteaterfestival under festugen. Pressefoto Festugen

Kulturelt: Trekantområdets festuge når nye højder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Programmet med 450 arrangementer er nu offentliggjort.

Trekantområdet: 450 arrangementer er med i programmet for Trekantområdets festuge, der blev lanceret 12. juni.

I år tyvstarter Festugen 23. august på Koldinghus med "Murenes minder" - et stort show, der med flotte lys og effekter fortæller slottets dramatiske historie. Det hele bliver akkompagneret af Sønderjyllands Symfoniorkester og Det Kongelige Opera.

Den officielle åbning af Festugen finder dog først sted fredag den 24. august og er i år placeret i Billund.

Kunst springer i øjnene

Kaster man et generelt blik ned over festugens program, så er det især de mange forskellige kunstprojekter med kunstnere fra ind- og udland, der springer i øjnene, skriver Trekantområdet i en pressemeddelelse.

For at give de enkelte projekter optimal opmærksomhed har arrangørerne samlet projekterne i de såkaldte art-zones, hvor kunstprojekterne får mulighed for at indgå i andre større sammenhænge. For eksempel indgår projektet Headscapes, hvor kunstneren Katrine Skovsgaards portrætkunst synliggør psykiske tilstande i form og farve i "Sindssyg god Søndag", Middelfarts store kulturarrangement i Teglgårdsparken, mens Sønderskov Hovedgård i Vejen er vært for "Omslut" - et projekt lavet af en hollandsk, en thailandsk og en dansk kunstner.

- Fredericia derimod har valgt at samle en række kunstprojekter på Rådhuspladsen, hvor de forbipasserende flere gange i løbet af festugen kan opleve spændende projekter. De mange kunstprojekter forholder sig ligesom mange af de øvrige af festugens arrangementer til Festugens tema "Se mig", skriver Trekantområdet.

Internationalt samarbejde

I år lanceres en ny, stor gadeteaterfestival med forestillinger i fem kommuner.

- Gader og pladser vil danne ramme om festlige, underholdende og tankevækkende forestillinger fra hele Europa. Trekantområdets Festuge har igen i år et spændende samarbejde med kunstfestivalen 48 stunden Neukölln i Berlin, hvor der sker en gensidig udveksling af kunstprojekter, fortæller Trekantområdet. /EXP

Kulturelt: Trekantområdets festuge når nye højder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce