Kritik af sikkerhed til halvmaraton

Peter May blev kørt ned af en løbsbil i målområdet under dette års Lillebælt Halvmarathon og pådrog sig en meniskskade. Han retter en skarp kritik af løbsledelsen for ikke at have styr på sikkerheden og at der gik uforholdsmæssigt lang tid inden han fik den hjælp, han havde brug for.
Foto: Peter Leth-Larsen

Kritik af sikkerhed til halvmaraton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peter May blev kørt ned af en bil, da han var tilskuer til Lillebælt Halvmarathon, og måtte vente over en time på en ambulance

Bliver Lillebælt Halvmarathon afviklet på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde?

Nej, er svaret, hvis man spørger Peter May fra Strib, der som tilskuer kom til skade ved dette års halvmaraton, der blev afviklet lørdag 9. maj.

I morgen begynder tilmeldingen til næste års løb, så Peter May står frem med sin historie nu for at fortælle, hvor galt det gik, da han fik brug for en ambulance.

Peter May overværede løbet sammen med sin kone, sin ene søn og sit barnebarn for at støtte sin anden søn, som skulle løbe de godt 21 kilometer fra Middelfart til Fredericia og tilbage igen.

Start og mål var for første gang i Teglgårdsparken, og ulykken skete kort tid efter, at sønnen var kommet i mål.

Mens Peter May står med ryggen til, bliver han påkørt af en bil, som havde kørt foran løberne.

- Jeg får hjulet op på den ene fod, og så vælter jeg, og det er ikke godt, når foden står fast, fortæller Peter May, som ikke mener, at han stod et sted, han ikke måtte.

- Der var masser af mennesker, og vi stod skulder ved skulder, forklarer han.

Hans kone er sygeplejerske og konstaterer med det samme, at han ikke kan støtte på benet og har brug for lægelig assistance.

Flere problemer

Nu begynder problemerne for alvor. Både Peter Mays ene søn og hustru ringer 1-1-2, men i første omgang kan de ikke kommet igennem, da mobilnettet er overbelastet på grund af de mange tusinde mennesker, der er samlet i Teglgårdsparken.

Familien får kontakt til nogle af de frivillige, men der er ikke meget hjælp at hente.

Ifølge familien vil to af de frivillige ikke hjælpe, fordi deres opgave er at passe på, at der ikke er nogen, der stjæler de forfriskninger, der er stillet frem til løberne.

Peter May og hans pårørende skyder på, at der går over en halv time, før den første samarit dukker op, og førstehjælperen vurderer, at der er brug for en ambulance til at transportere Peter May væk fra området, så han kan komme på skadestue.

Kritik af sikkerhed til halvmaraton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce