Kritik af overforbrug


Kritik af overforbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hård tone på byrådsmødet - men også forståelse for skredet i udgifterne

På bundlinjen var der ikke så meget at rafle om. Byrådet skulle på sit møde i går vedtage den sparerunde, der skal finde i alt næsten 20 millioner på årets regnskab for at få plus og minus til at give nul.

Men vejen til vedtagelsen var fyldt med mestendels hårde, men også forstående ord. Begge dele rettet mod den forvaltning, som har brugt pengene - blandt andet 10,5 millioner kroner ekstra på specialundervisning.

- Det er meget kritisabelt det her. Vi går ikke efter hoveder, men det er en ting, vi skal tage meget alvorligt. En overskridelse på 10 millioner kroner burde have fået nogle klokker til at ringe for længst, lagde Venstres gruppeformand, Claus Hansen, for.

Han slog til lyd for en mere central styring af økonomien for at undgå gentagelser.

For Johannes Gregersen (K) var det lige så meget et spørgsmål om at gøre op med en kultur.

- I alle de år, jeg har været med i byrådet, har der været budgetoverskridelser. Det er åbenbart lettere at få tilgivelse end tilladelse, sagde han.

Svend-Aage Nielsen (DF) rettede skytset retur mod forvaltningen.

- Da vi forleden behandlede årets første budgetoverskridelse, spurgte jeg, om det så var det. Dengang var svaret ja. Hvis der også kommer en tredje gang, er det ikke sjovt længere.

Set gennem Socialdemokraternes gruppeformand Finn Ole Christiansens briller skyldes problemerne i høj grad kommunalreformen.

- Udligningsreformen har kostet kommunen et to-cifret millionbeløb, påpegede han og nævnte også, at administrationen i storkommunen stadig mangler at få styr på nogle rutiner.

Skæld-ud ikke sjovt

Den bold tog Hanne Lauritsen (SF) op.

- Der er mange nye folk på nye poster. Jeg tror ikke, at der er nogen af dem, der synes, det her er sjovt. Slet ikke at blive skældt ud af os, sagde hun og fortsatte med at give regeringen en del af skylden.

- Vi har flere børn, flere ældre og flere udgifter til hjælpemidler. Og vores driftsudgifter må ikke stige.

Det fik Claus Hansen op af stolen.

- Giv ikke regeringen skylden for, at vi har lagt et budget, der ikke holder, sagde han.

Skoleudvalgsformand Niels Andersen (R) hoppede i Hanne Lauritsens slipstrøm, men ærgrede sig dog over, at det "normale" skoleområde kommer til at betale for problemerne på specialområdet.

Alex Gren gav også lidt kredit til administrationen.

- Vi skal ikke gøre det her for simpelt. Det er børn, der står i en akut situation, og der ligger en saglig vurdering bag hvert enkelt barn.

Borgmester Steen Dahlstrøm (S) sluttede af med at notere sig byrådets vilje til at få styr på tingene.

- Det glæder mig at høre, at jeg ikke skal høre byrådspolitikere klynke, når udvalgene får til opgave at justere serviceniveauet. Nu skal der visiteres på et andet niveau for at holde budgetterne, sagde borgmesteren.

Kritik af overforbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce