Kritik af forløb op til beslutning

Bakkehusets dage er efterhånden talte. I morgen tager Børn-, Kultur- og Fritidsudvalget stilling til de høringssvar, der er kommet, efter udvalget har indstillet til byrådet, at daginstitutionen skal lukke til 1. marts næste år. Årsagen er, at der er for få børn til at fylde pladserne i Middelfart bys fem institutioner.
Foto: Yilmaz Polat

Kritik af forløb op til beslutning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beslutningen om at lukke daginstitutionen Bakkehuset giver god mening, men processen har været for lang, konkluderer høringssvar

Middelfart: For godt 14 dage siden kom det frem, at daginstitutionen Bakkehuset i Middelfart er indstillet til lukning på grund af faldende børnetal i kommunen.

Siden har indstillingen været i høring, og i morgen skal Børn-, Kultur- og Fritidsudvalget behandle høringssvarene.

Samlet set er modstanden mod at lukke Bakkehuset til at overse, men medarbejdere og forældre i de berørte institutioner i Middelfart mener, at processen omkring beslutningen har været for lang.

I maj kom administrationen med et forslag om at lukke én ud af fem institutioner i Middelfart by. I slutningen af juni besluttede byrådet at føre det ud i livet, men der gik over to måneder derefter, før det blev sat navn på institutionen.

"Processen fra effektiviseringsforslagene blev meldt ud i foråret, og til der blev sat konkret navn på den lukkede institution, har været meget lang. Det har skabt unødvendig uro blandt både personale og forældre", skriver personalet og bestyrelsen fra Bakkehuset i deres høringssvar.

De forklarer, at arbejdsmiljøet har været præget af stress siden udmeldingen i foråret om, at en unavngiven institution skulle lukke.

"Det har været og er en psykisk belastning for alle at håndtere den meget lange behandlingstid, at skulle læse om sagen i avisen og at være i venteposition hen over sommerferien i uvished".

Bakkehusets forældre og ansatte kritiserer desuden kommunen for ikke at lave en større helhedsplan for området.

"Hvad skal der ske i fremtiden, hvad er den politiske vision?", spørger de.

Også personalet og forældrebestyrelsen i Solsikken/Naturhaven, som har været blandt de institutioner, der har været lukningstruet, er frustreret over forløbet.

"Processen har været alt for lang", mener både de ansatte og forældrene.

Beslutning fremrykket

Den langstrakte proces blev også bemærket af Bakkehusets bestyrelsesformand Allan Trolle Pedersen i Fyens Stiftstidende, da det blev indstillet, at det var hans institution, der skulle lukke til næste forår.

Han ærgrede sig over, at der skulle være endnu en høringsproces, og at den endelige beslutning først skulle tages af byrådet i begyndelsen af november.

Siden har Børn-, Kultur- og Fritidsudvalget fremskyndet processen.

Udvalget mødes ekstraordinært i morgen for at behandle høringssvarene, og byrådet sætter det sidste punktum i sagen allerede 5. oktober. Det vækker glæde blandt høringsparterne.

"Der er ros fra både personale og bestyrelse til kommunen for at have fremskyndet den endelige beslutningsdato i byrådet", står der i høringssvaret fra medarbejderne og forældrene i Bakkehuset.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Vigsø (S), der er formand for Børn-, Kultur- og Fritidsudvalget.

Kritik af forløb op til beslutning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce