Steen Dahlstrøm er sikret cirka 250 stemmer til valget til Trefors repræsentantskab.

Det falder ikke i god jord hos hverken medlemmer af Trefors repræsentantskab eller byrådspolitiker Jane Findahl fra Fredericia, at Middelfart-borgmester Steen Dahlstrøm på forhånd er sikker på mange stemmer, når medlemmerne af Trefor skal vælge nyt repræsentantskab senere på efteråret.

Valget foregår nemlig sådan, at hvert installationsnummer får én stemme, og da kommunen har mange bygninger - og dermed installationsnumre - har kommunen også mange stemmer. Og i Middelfart er der tradition for, at alle kommunens stemmer tilfalder borgmesteren.

Udemokratisk

Jane Findahl, byrådsmedlem for SF i Fredericia, kalder det "åbenlyst udemokratisk", at mange stemmer fordeles på den måde. Hun foreslår byrådet i Fredericia at skrotte de mange stemmer, kommunen får til valget. Det gør man allerede i Kolding.

Men ikke i Middelfart.

- Vi kalder det aktivt ejerskab, og vi vil være sikker på mindst at få en repræsentant valgt. Byrådet synes, at det skal være borgmesteren, der tager den opgave, så derfor får jeg alle kommunens stemmer, siger Steen Dahlstrøm.

37 stemmer på sig selv

Ved repræsentantskabsvalget i 2010 stemte Henning Troelsen 37 gange på sig selv - og blev stemt ind i repræsentantskabet, der er Trefors øverste myndighed.

Det har han ikke lyst til at gøre igen.

- Det lyder så godt og ser også fint og demokratisk ud i reklamerne for valget til repræsentantskabet. Men jeg synes, at det klinger lidt hult, når jeg ved, at de politiske partier og store virksomheder råder over en masse stemmer, som de kan fordele mellem deres kandidater, siger Henning Troelsen

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Middelfart: I dag indvies motorvejen

Middelfart: I dag indvies motorvejen

Middelfart og Fredericia intensiverer samarbejdet

Middelfart og Fredericia intensiverer samarbejdet