Tina Jespersen måtte sygemeldte sig fra sin stilling på botilbuddet Vestbo i Middelfart efter længere tids uoverensstemmelser med ledelsen.

- Tina, du skal ind i Hus 2.

Sådan lød beskeden pludselig fra Tina Jespersens leder på Vestbos afdeling Skovbakken en eftermiddag tæt på fyraften. På det tidspunkt i begyndelsen af 2015 havde Tina arbejdet i Hus 1 i et år, og hun følte ellers, at hun var kommet tæt på beboerne.

Begrundelsen for flytningen var, at hun skulle bytte med en kollega. Kollegaen fik dog aldrig en forklaring, mens Tina fik mange negative ting at vide om hende.

- Så jeg bad min leder om at tie stille og sagde, at hun ikke skulle udtale sig om min kollega til mig. Det ville jeg simpelthen ikke finde mig i, fortæller Tina Jespersen, som herfra følte, at en personlig kamp med lederen begyndte.

Tina Jespersen er en ud af flere ansatte, som har været sygemeldt og senere afskediget fra Vestbo. De peger alle på konflikter med ledelsen og flytninger mellem husene, som de aldrig helt forstod grunden til.

Da hun gik til Vestbos forstander, Torben Bjørnlund, fik hun at vide, at han forstod hendes mistillid til lederen. Dog fik hun ikke nogen mulighed for at flytte afdeling, og det endte med, at Tina blev sygemeldt med stress. En sygemelding, der ikke var hendes første, da hun tidligere havde været udsat for et overfald i arbejdet med en beboer.

- Og lige nu har jeg det sådan, at jeg er færdig som socialpædagog, men vi må se, hvad der sker, siger hun.

Fyens.dk ville gerne have talt med den pågældende afdelingsleder, men det har ikke været muligt på grund af Vestbos mediepolitik.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle

Blev sygemeldt med stress og depression

6
Flere problemer på Vestbo: - Det er som at slå i en dyne

Flere problemer på Vestbo: - Det er som at slå i en dyne

Kommunen går ind i sag om Vestbo