Krise i vente for den kollektive trafik


Krise i vente for den kollektive trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre busruter kan blive konsekvensen af de to kriser, der rammer den lokale kollektive trafik

- En bombe under den kommunale kollektive trafik.

Sådan beskriver Niels Bebe, formand for kommunens Teknik- og Ejendomsudvalg, Region Syddanmarks oplæg til, hvilke busruter regionen fremvover vil stå for i Middelfart Kommune.

Der er nemlig kun tale om én: Middelfart-Odense, da regionen vil stoppe med at stå for busdriften til Bogense og Assens.

Og den bombe er endda kun halvdelen af de kvaler, som den kommunale bustrafik har.

Arriva kræver 14,2 mio.

Den kommunale buskørsel har netop været i udbud. Kommunen havde sat ni millioner kroner af til busdriften, men den eneste, der bød på opgaven, Arriva, kræver 14,2 millioner kroner for at køre busser i det omfang, kommunen ønsker.

- Det kan vi ikke leve med, så nu må vi starte forfra. Konsekvensen kan blive, at der bliver færre ruter, siger Niels Bebe.

Så samtidig med, at pengene ikke kan række til de lokale busruter, risikerer kommunen nu også at skulle finansiere buskørsel til Assens og Bogense.

I høring

Det er dog endnu ikke nagelfast, at regionen stopper busdriften mellem købstæderne. Planerne er i høring, og Middelfart og flere andre kommuner protesterer skarpt mod planerne.

- Hidtil har vi haft regionen til at stå for kørslen til de større byer. Så har vi haft til opgave at binde kommunen sammen på tværs og til dels på langs. Hvis forslaget gennemføres, vil det ramme borgerne i ikke mindst Ejby og Gelsted, og det bliver mindre attraktivt at bo på landet. Det vil kræve to biler, siger Niels Bebe.

Fynbus indtil videre

Han oplyser, at udbudsforretningen for den kommunale buskørsel gøres om, og indtil der er indgået en aftale med et selskab om at stå for kørslen, sørger FynBus for, at der er busser på vejene.

Krise i vente for den kollektive trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce