Kortbenede og pelsede: Gravhunde fra nær og fjern indtog Gelsted

Enya går med en show-line, der hjælper hunden med at holde hovedet korrekt, så gangen og kroppen bliver fremvist bedst muligt. Men man må ikke trække op ad i snoren. Det kan man blive diskvalificeret for. Foto: Michael Svenningsen

Kortbenede og pelsede: Gravhunde fra nær og fjern indtog Gelsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folk kom langvejs fra, da Dansk Gravhundeklub lørdag afholdte udstilling i Gelsted Hallen. Opdrætter Lene Fløistrup var den eneste deltager fra kommunen.

Gelsted: En lille kortbenet brun hund går pænt på den røde løber ved siden af sin ejer. Halen er oprejst og hovedet og nakken stukket frem, så den tager sig bedst ud, når den går.

Enya er en lille korthåret gravhundetæve på otte måneder, og lørdag er hun til udstilling i Gelsted Hallen, hvor der er 97 hunde samlet som alle skal vurderes fra top til pote.

Lene Fløistrup, der har Kennel Fløistrup i Harndrup, er både opdrætter og kvinden bag snoren.

- Hun har gode chancer for at blive min fremtidige avlstæve, hvis hun fortsætter sin udvikling, fortæller Lene Fløistrup.

Lene Fløistrup og Enya er udstillingens eneste deltagere fra Middelfart Kommune til trods for at det er andet år at udstillingen bliver afholdt i Gelsted.

- Vores udstillere kommer fra hele landet og mange kører langt. Derfor er Gelsted god, fordi det er så centralt i landet, siger Marianne Roth.

Hun er bestyrelsesmedlem i Dansk Gravhundeklub og er selv taget turen fra Odense for at være med til udstillingen.

- Vi er altid blevet behandlet så pænt herude af Anders Bærholm, der står for hallen, han er helt sikkert en af grundende til, at vi kommer igen, siger hun.

Enya går pænt i snoren, mens hun bliver ført rundt i ringen. Hun går imod sin bror, Elliott, i kampen om at blive kåret til bedste hvalp.

Fordi Enya kun er otte måneder, stiller hun op i hvalpeklassen, hvor bedømmelsen egentlig ikke tæller i forhold til avlskåring. Det gør den nemlig først når hundene er ni måneder og dermed er tættere på at være færdigudviklede.

- Det er god træning for hende, og så var det jo rart at det var så tæt på, siger Lene Fløistrup om Enya, der vandt sin klasse og blev bedste korthårede hvalp.

Og som vinder af hvalpeklassen, gik hun videre i kampen om at blive best in show, som er den hund, ud af alle hunde, der klarer sig bedst i løbet af hele udstillingen.

Her blev Enya dog ikke dagens vinder, og det var heller ikke en Fynbo, som kunne bryste sig med titlen. Vinderen blev Hodja's Christ Mas, der er en ruhåret hanhund.

Kortbenede og pelsede: Gravhunde fra nær og fjern indtog Gelsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce