Jubilæumskoncert 22. april i Middelfartsalen på Kulturøen

Middelfart: Det bliver en eftermiddag med skønsang og korsang. Kor Kalliope fejrer sit 80 års jubilæum med en koncert i Middelfartsalen på Kulturøen lørdag 22. april klokken 15.

Carambakoret og Sangkoret Skjold medvirker ved koncerten. Netop Sangkoret Skjold har sin andel i Kor Kalliopes jubilæum. Det var nemlig Sangkoret Skjold, som for 80 år siden stiftede et damekor med navnet "Skjolds Damekor".

Sangkoret Skjold manglede nemlig damestemmer til de operettearrangementer, som korleder Joakim Gram havde på repertoiret.

"Skjolds Damekor" sang under dette navn indtil 1945, hvor koret valgte at skifte navn til "Middelfart Damekor", skriver Irene Poulsen, der er formand for Kor Kalliope i en mail til redaktionen.

Damekoret blev i 2005 til "Kor Kalliope".

- Kalliope betyder " hende med den smukke stemme" og Kalliope er en af de ni græske muser - musen for sang og heltedigtning. Hun var moder til Orpheus, som var en af hoveddigterne og musikerne i antikken og opfinder af strengeinstrumentet Lyren, forklarer Irene Poulsen.

Kor Kalliope består i dag af cirka 30 medlemmer, som mødes hver tirsdag aften for at synge.

- Vi er et kor, hvor det sociale går hånd i hånd med det seriøse, fortæller Irene Poulsen, som håber på flere medlemmer til koret. Hun kan kontaktes på

20128248.

Syngende fynsk

Kor Kalliope har tidligere deltaget i nordiske sanger- og musikerstævner samt landsangerstævner. En enkelt gang deltog koret i en sangkonkurrence, IDOCO, i Bern, hvor koret blev nummer to.

I de senere år har koret blandt andet været valgt ud til at deltage i Kulturkaravaneprojektet "Syngende Fynsk" i Svendborg, hvor koret øvede med en af landets førende musikprofiler, Michael Bojesen.

Ligeså har koret medvirket ved slotskoncerter på Hindsgavls marker og deltaget i "Broget aften" på Brenderup Højskole, samt andre små korkoncerter.

Korets faste arrangementer er deltagelsen i musikaftenskolens forårskoncert i maj samt i Middelfart Kirkes julekoncert den første tirsdag i december. pcb