Kontant støtte til Stribs hus


Kontant støtte til Stribs hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SAMMENHOLD: Borgere i kø for at købe folkeaktier til opkøb af Strib Forsamlingshus
STRIB: Stribonitterne stod bogstaveligt talt i kø for at komme af med deres penge.

Sådan var situationen, da der i aftes blev afviklet borgermøde med det ene formål at mønstre kontant opbakning til at byde på Strib Forsamlingshus, som Middelfart Kommune har sat til salg.

Omkring 50 trodsede den oplagte mulighed for at gå en varm aftentur ved stranden eller grille en pølse på terrassen. I stedet markerede de med deres tilstedeværelse i Strib Forsamlingshus, at byens borgere bakker op omkring huset, hvis skæbne afgøres 20. august, når fristen for at komme med et bud udløber.

Initiativtagerne til mødet, der blandt andet tæller Stribs grundejerforeninger og andre foreninger i området, vurderer på forhånd, at der skal bruges mindst 300.000 kroner på renovering af huset. Samtidig skal der sikres parkeringspladser, ligesom huset i sig selv også har en pris. Torben Iversen fra Strib Grundejer- og Antenneforening forudser, at huset kan koste fra 200.000 kroner og opefter.

Samlet bliver der altså behov for at indsamle adskillige hundrede tusinde kroner. For det er ikke nogen god idé at sætte sig i gæld for at købe det gamle forsamlingshus, slog Torben Iversen fast på borgermødet.

- Hvis huset skal drives som et forsamlingshus, skal vi have råd til at købe det uden at låne penge, sagde Torben Iversen og sammenlignede med Gamborg Forsamlingshus, som også er købt og betalt. Ifølge Torben Iversen går driftsudgifterne lige op med indtægterne.

- På baggrund af de tal, vi kender, vurderer vi, at Strib Forsamlingshus godt kan hænge sammen under forudsætning af, at huset er købt og betalt, sagde Torben Iversen, der understregede det nødvendige i, at der bliver rejst en folkelig stemning for, at borgerne i Strib er villige til at købe deres eget hus.

Kvart mio. i hus

Allerede inden mødet havde han og resten af initiativgruppen så godt som sikret sig støtte på mindst en kvart million kroner.

- Vi har fået et betinget til-sagn fra tre foreninger om mindst 250.000 kroner og sandsynligvis et betydeligt større beløb. Men bidraget skal godkendes endeligt i foreningernes bagland, før jeg kan fortælle, hvilke foreninger, der er tale om, sagde Torben Iversen.

Den folkelige opbakning viste sig umiddelbart efter mødet. I løbet af et kvarter blev der ifølge Torben Iversen tegnet aktier for 70.000 kroner.

Og Strib Handels- og Håndværkerforening lovede, at foreningens overskud fra gademarkedet 14. august vil gå til forsamlingshuset.

Ellen Larsen er en af de borgere, der tog en aktie på 1000 kroner med sig hjem.

- Jeg har spillet banko i det her hus siden 1979. Og jeg vil gerne have, at det bliver bevaret, som det er i dag, sagde hun efter mødet.

Kontant støtte til Stribs hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce