Der skal bruges flere penge på ældreområdet. Det mener spidskandidat for Det Konservative Folkeparti, Morten Weiss-Pedersen, der vil hente pengene ved at sende langt flere kommunale opgaver i udbud hos private virksomheder.

Nordvestfyn: Udfordringen har sådan set været kendt i mange år efterhånden: Der har været og vil fortsat være en kraftig stigning i antallet af ældre over 65 år, som ikke længere bidrager ligeså meget til den kommunale skattekiste, og som for en dels vedkommende har brug for hjælp fra det velfærdssamfund, som de i et helt arbejdsliv har været med til at betale til.

Kandidater

Morten Weiss-PedersenNicoline Damkjær

Flemming Hansen

Henrik Dyrlund

Lars Christiansen

Jørgen Hansen

Anne Marie Smith Henriksen

Rene Skou

I Middelfart Kommune har udviklingen betydet, at man i dag bruger 34 procent eller 17.633 kroner mindre pr. ældre over 65 år, end man gjorde i 2007.

Hvis det står til Det Konservative Folkeparti skal den udvikling dog bremses nu. Spidskandidat Morten Weiss-Pedersen peger således på ældreområdet, som partiets vigtigste mærkesag forud for kommunalvalget den 21. november.

- Man behøver ikke at kigge længe på befolkningsudviklingen for at se, at vi står over for en kæmpe udfordring, hvor ældreområdet vil komme under et massivt pres. Vi bliver nødt til at se på, hvordan man på en eller anden tænksom måde kan sikre området flere penge. I Odense har et flertal valgt at sætte skatten op. Det vil vi ikke, siger Morten Weiss-Pedersen.

Blå bog

Morten Weiss-Pedersen, 59 år.Uddannet cand.mag i historie og dansk.

Er direktør for Campus Vejle.

Bor i Strib med sin hustru og har to voksne børn.

 

Mener du, at ældreservicen er for dårlig, som den er i dag?

- Jeg er jo selv medansvarlig, men det skal ikke forhindre mig i at sige, at der er plads til forbedringer. Ikke kun på plejehjemmene men også i forhold til hjemmeplejen.

Private skal levere velfærd

Morten Weiss-Pedersen mener også at have svaret på, hvor pengene til ældreområdet skal findes.

Valgserie: Sat på spidsen

Ældre, skoler, erhvervslivet eller hvad med prioriteringen af oplandet uden for Middelfart by?Kandidaterne til kommunalvalget den 21. november skal mene mangt om meget.Men hvad er egentligt partiernes vigtigste budskab til vælgerne, og hvad vil de ofre for at få visionerne til at blive til virkelighed?De spørgsmål - og lidt flere - kan du få svar på i vores valgserie: Sat på spidsen.Tidligere artikler i serien kan læses på fyens.dk. 

- Vores idé er, at vi skal sende langt flere opgaver i udbud hos private. Det kan give en masse besparelser, som vi så kan sende videre til de ældre.

Der har været en række skandaler med blandt andet ambulanceselskabet Bios i regionen og rengøringsselskabet Forende Service i Odense. Hvorfor har du stadig en tro på, at private kan løse opgaver lige så godt og billigere, end kommunen kan?

- Der er masser af eksempler på, at det godt kan lade sig gøre. Der er også eksempler på, at det ikke kan lade sig gøre. Rengøringsområdet ville jeg ikke udlicitere til private, for så får du ikke gjort rent, siger Morten Weiss-Pedersen.

- Det er nok i Region Syddanmark, at mine chancer er størst, hvis man kigger på, hvordan det er lykkedes Venstre i Middelfart at isolere sig. De er blevet uvenner med Dansk Folkeparti, som peger på Socialdemokraterne og de gør det ikke ligefrem attraktivt for mig at støtte en Venstre-borgmester.

Morten Weiss-Pedersen (K), spidskandidat

Hvad er det for opgaver, som du mener, at man skal sende i udbud?

- Det kunne være områder som affaldsindsamling, kørsel, kantine og administration. Det står vel eksempelvis ikke skrevet i granit, at vores it-systemer skal drives kommunalt. Men jeg tænker også, at man vil kunne hente meget på de rigtigt dyre velfærdsområder. Man kunne eksempelvis eksperimentere mere med friplejehjem.

Går efter guldet to steder

Som den eneste kandidat på stemmesedlen er Morten Weiss-Pedersen både spidskandidat til kommunalvalget og regionsrådsvalget, ligesom han har erklæret, at han går efter topposten begge steder.

Selv mener han, at chancen er størst i regionen.

- Det er nok i Region Syddanmark, at mine chancer er størst, hvis man kigger på, hvordan det er lykkedes Venstre i Middelfart at isolere sig. De er blevet uvenner med Dansk Folkeparti, som peger på Socialdemokraterne, og de gør det ikke ligefrem attraktivt for mig at støtte en Venstre-borgmester. Så alt andet lige ser Johannes Lundsfryd (Socialdemokratiets spidskandidat, red.) ud til at have rigtig gode chancer, siger Morten Weiss-Pedersen.

  • Nyeng_Jonas_Ancher_(2015)_008

    Af:

    Når jeg er på arbejde, skriver jeg både langt og kort om menneskers meninger og liv og om magtmisbrug og udfordringerne i det samfund, vi alle er en del af. Når jeg ikke er på arbejde, lever jeg mit liv i Strib på Vestfyn med min kone og vores to børn. Hvis du har en historie, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon.

Mere om emnet

Se alle
3
Radikale vil invitere borgerne med i maskinrummet

Radikale vil invitere borgerne med i maskinrummet

3
SF med løfter til oplandet: Nu skal vi have jer med

SF med løfter til oplandet: Nu skal vi have jer med

2
Kreditorerne må vente: Enhedslisten vil bruge millionoverskud på velfærd

Kreditorerne må vente: Enhedslisten vil bruge millionoverskud på velfærd