Konkurs i Feriebyen: Nyt selskab stiftet

Driftsselskabet bag feriebyen er taget under konkursbehandling. Driften fortsætter i nyt selskab, som blev stiftet i november.
Foto: Yilmaz Polat

Konkurs i Feriebyen: Nyt selskab stiftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Investorerne bag feriebyen har ladet driftsselskabet gå konkurs. Nu overtager Lønmodtagernes Garantifond lønnen

til de fyrede ansatte

18. december fyrede direktør Morten Pedersen alle ansatte i feriebyen, og nu har investorerne ladet driftsselskabet, som medarbejderne var ansat i, gå konkurs.

Det betyder, at den løn, som de ansatte har ret til i opsigelsesperioden, nu bliver betalt af Lønmodtagernes Garantifond, mens investorerne har stiftet et nyt driftsselskab, som så småt er på vej til at genoptage driften af kursusaktiviteterne i det gamle folkeferie-kompleks.

Det nye driftsselskab har fået navnet Kursuscentre.dk aps og blev stiftet i slutningen af november.

- Vi lægger op til at starte i en light-version, fortæller direktør Morten Pedersen, som lige nu udgør en tredjedel af staben på stedet.

Ud over ham er der ansat en vikar i receptionen og en vicevært.

Samtidig går to malere rundt og maler fliserne på hovedbygningens badeværelser, mens en tømrer er ved at renovere baren i det store samlingslokale.

- Det er arbejde, som var bestilt og betalt i det gamle driftselskab, som gøres færdigt, forklarer Morten Pedersen.

3F sender krav til LG

Mens direktøren er ved at finde ud af, hvordan aktiviteterne i feriebyen igen kan komme op i gear, er 3F i gang med at sende deres medlemmers løntilgodehavende videre til Lønmodtagernes Garantifond.

- Der er ikke nogen, der har fået løn for december og januar. Og normalt går der en god måneds tid med at behandle sagerne hos LG, fortæller Kaj Larsen, der er faglig sekretær ved 3F Vestfyn.

Sidst Middelfart mistede så mange arbejdspladser i hotel- og restaurationsbranchen var i 2010, da Kongebrogården gik konkurs - og efterfølgende blev overtaget af Comwell.

Her blev en del af personalet genansat ved de nye ejere.

Om der bliver genansat folk i det nye driftsselskab er endnu ikke helt på plads. Ifølge Morten Pedersen forhandler han blandt andet med nabokonferencecenteret Huset (det, der tidligere hed Byggecentrum) om forplejning af gæsterne i feriebyen.

- Alternativt skal jeg ansætte to kokke, siger Morten Pedersen.

Hos 3F siger formand Gert Pedersen, at han har set fremgangsmåden med at lade et driftsselskab gå konkurs for at fortsætte i et nyt så mange gange, så han er holdt op med at blive forarget.

- Men det er stadig forkert, at man kører en forretning og lægger udgifterne over på samfundet. Altså du og jeg. Det er da umoralsk, men det burde et eller andet sted også være lovstridigt, mener Gert Pedersen

Konkurs i Feriebyen: Nyt selskab stiftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce