Konkurrence: Kan du udtrykke Nordvestfyn i en sang?

Bent Hørby, formand for MusikAftenskolen (tv) sammen med musiker og korleder Hans-Henrik Skieller, der har været med til at udvikle sangprojektet. Privatfoto

Konkurrence: Kan du udtrykke Nordvestfyn i en sang?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle med evner for at skrive tekster og komponere melodier bør læse med her, for Nordvestfyn trænger til nye, sjove sange. Middelfart Musikaftenskole udskriver en konkurrence, hvor kreative hjerner belønnes.

Nordvestfyn: Hvis du har musik og sange gemt i dig, så er det måske nu, de skal leves ud, for Middelfart Musikaftenskole har en mission: der skal skabes nye sange om Nordvestfyn. Sange, som er på højde med dem, vi kender fra Højskolesangbogen, men sange, som kan betyde noget for os, der bor på Nordvestfyn. Noget om hverdagslivet, morgenerne, aftenerne, begivenhederne. Gerne noget om personlige begivenheder. Om den første forelskelse, det første barn eller barnebarn.

Og så skal der en melodi til.

Projektet er delt op i to etaper. Først skal der laves nogle tekster, og så skal der skrives melodier. Der må de, der er gode til tekster, gerne gå i tænkeboks og skrible resultatet af tankerne ned. Teksterne skal være Middelfart Musikaftenskole i hænde senest søndag den 13. maj.

- Der skal gerne være en distance til de sædvanlige hyldestsange om marsvinet, der springer, og bæltet, der er så smukt. Det her må gerne handle om hverdagsliv på Nordvestfyn, siger Bent Hørby, der er formand for Musikaftenskolen.

Når først der er tekster indleveret, kan de med musiske evner komme i gang.

De bedste tekster bliver udvalgt og offentliggjort i Melfar Posten tirsdag den 12. juni, og herefter fortsætter konkurrencen, så der kan blive sat melodi på de nyskrevne tekster. Har man meget musik i sig, må man gerne indlevere bud på melodier til flere forskellige tekster. Sangtekster skal indsendes før den 9. september.

Tekster og melodier indsendes til post@middelfart-musikaftenskole.dk.

Jury og præmier

Mange mennesker er i sving for at finde de bedste sange til Nordvestfyn.

En jury bestående af digter Børge Bagger, gymnasielærer Jesper Løvetofte, sognepræst Johanne Fårup og litteraturformidler fra Middelfart Bibliotek, Maria Guldager Rasmussen bedømmer de indsendte tekster og vælger en vinder.

De færdige sange bedømmes af musikpædagog Hans-Henrik Skieler, musikpædagog Tina Rassing, forhenværende musikskoleleder Mogens K. Olsen samt komponist Harald Haugaard.

Der er i Musikaftenskolens pengekasse fundet et beløb, der deles ud til de dygtige vindere.

Tre sange vælges som de bedste, og her deler komponist og tekstforfatter pengepræmien, der er på 10.000 kroner til den bedste sang. Nummer to får 5000 kroner, og nummer tre få 3000 kroner.

- Jeg håber på en mangfoldighed i sangene. Noget der rummer både det rytmiske og det traditionelle. Jeg håber på lidt af Benny Andersens finurlighed. Der må gerne være lidt kant. Det behøver ikke kun være søde sange, der beskriver, men sange der udtrykker følelser. Men mest af alt håber jeg, at sangene er langtidsholdbare, siger Bent Hørby.

Klar til Spil Dansk Dagen

De tre vindersange offentliggøres den 1. november i forbindelse med Spil Dansk Dagen, der afholdes på Kulturøen. Andre bidrag i konkurrencen vil også blive præsenteret i denne sammenhæng. Herefter vil de blive tilgængelige på en ny Youtube-kanal.

Men hvor og hvornår skal vi så synge disse nye sange?

Det er mere eller mindre op til nordvestfynboerne selv, men Bent Hørby håber, at de vil blive hevet frem ved begivenheder, hvor man ellers ville have fundet en sang i Højskolesangbogen.

Hvis du har pennen fremme og er klar til at forfatte en sang om Nordvestfyn, kan du se de specifikke retningslinjer for konkurrencen på Musikaftenskolens hjemmeside.

Konkurrence: Kan du udtrykke Nordvestfyn i en sang?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce