Traditionen tro blev havefolket budt på en ristet pølse med brød under årets kompostdag.

Køstrup: Traditionen tro, var der både pølser og næringsrig jord i rigelige mængder under lørdagens årlige kompostdag på Middelfart Kommunes genbrugspladser. Traditionen tro var det også, at den lokale Gelsted-slagter havde leveret pølserne, som atter fik rosende ord med på vejen af det sultne havefolk.

På genbrugspladsen i Køstrup lå 100 tons sort jord klar i en kæmpe bunke, da de første biler med trailere trillede ind klokken 10 om formiddagen, og kun et par timer senere var halvdelen væk og læsset på de første omkring 50 trailere. Og meget var der ikke meget tilbage, da kompostdagen sluttede over middag.

- Men folk behøver ikke fortvivle, vi får løbende gennem foråret leveret fra vores store komposteringsplads i Vejlby, så ingen kommer til at køre forgæves, lovede pladsmanden i Køstrup, Martin Bechmann.

Forskellen på lørdagens kompostdag og de almindelige åbningsdage på kommunens genbrugspladser er ikke kun de ristede pølser. Lørdag holdt en bemandet gummiged klar og læssede trailerne, til daglig må borgerne selv gribe en skovl, hvis de vil have kompostjord med hjem til haven.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.