Kommunen vil sælge forurenet parcelhusgrund


Kommunen vil sælge forurenet parcelhusgrund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye grænseværdier har gjort to af syv usælgelige grunde på Kløver- marken salgbare

NØRRE AABY: Trods spøgelser fra fortiden er kommunen nu klar til at vinke farvel til to af syv problemgrunde på Kløvermarken i Nørre Aaby.

Grundene er alle tidligere kategoriserede som så forurenede, at de var usælgelige, Men nye grænseværdier for tjærestoffer, der blev fastsat i 2006, betyder nu, at kommunen kan sætte to af de syv til salg. Og det har politikerne i Teknik- og Ejendomsudvalget tænkt sig at gøre.

- Selvom den ene ikke vil komme til at give det helt store provenu, så vil det give nye skatteborgere til kommunen, og de er principielt altid velkomne, konstaterer formanden for Teknik- og Ejendomsudvalget, Niels Bebe (V).

Når den ene af de to grunde ikke forventes at give de helt store summer i kommunekassen, så skyldes det, at den trods de nye grænseværdier stadig er lettere forurenet.

Det betyder, at kommunen skal bekoste at lægge 50 centimeter ren jord oven på grunden, hvor der i forvejen er lagt 30 centimeter.

Mens forvaltningen umiddelbart frarådede politikerne at sætte grunden, som hedder Kløvermarken 24, til salg på grund af omkostningerne, så anbefalede den et salg af nummer 20. Ved at ændre grundens udformning en smule, kommer man uden om forureningerne, og grunden kan sælges som ren.

- Vi har allerede ofret 100.000 kroner på undersøgelser, og bare vi kan holde skindet på næsen - og selvom det skulle koste lidt, så vil det være en god ide at gøre udstykningen færdig, mener Niels Bebe.

Slut på en lang sag

Med salget af de to grunde ser det nu ud til, at en langstrakt sag nærmer sig sin afslutning. Forureningerne på Kløvermarken, som stammer fra en omlagt amtsvej, blev opdaget i 2003, efter at den daværende Nørre Aaby Kommune havde solgt flere parceller. Et tovtrækkeri om udgifter i millionklassen begyndte mellem amt og kommune, men det endte med et forlig i 2005.

De sidste fem grunde i området, som trods de nye grænseværdier er omfattede af kortlægningen, vil ifølge Niels Bebe blive lavet til offentligt areal. Den ene af de to grunde er klar til salg, så snart byrådet har givet den endelige godkendelse, mens Niels Bebe forventer, at der går nogle måneder med den, der er lettere forurenet.

- Det hele er begyndt på baggrund af en henvendelse fra en borger, som gerne vil købe en af de her grunde, siger Niels Bebe, som er overbevist om, at grundene nu kan sælges.

Kommunen vil sælge forurenet parcelhusgrund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce