Kommunen skifter Nordea ud med Jyske Bank

Middelfart Kommune har i sit bankudbud blandt andet stillet krav om kontanthåndtering. Arkivfoto

Kommunen skifter Nordea ud med Jyske Bank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske Bank var udelukket, da man ikke ønskede en bank, der er dømt for hvidvask af penge.

Middelfart: Middelfart Kommune dropper Nordea som bankforbindelse ved årsskiftet til fordel for Jyske Bank. Det sker efter en udbudsrunde med deltagelse af Nordea, Jyske Bank og Middelfart Sparekasse. Den skandaleramte Danske Bank var på forhånd dømt ude, da kommunen i den etiske del af udbudsbetingelserne forlangte, at "En kommende bankforbindelse skal have en høj etisk standard, herunder ønsker kommunen ikke at have bankforretninger hos en bank, der har været dømt eller have modtaget bøde for hvidvask indenfor de seneste 4 år."

Den nye aftale løber fra 1. januar 2019 til 31. december 2022. Der vil være mulighed for at forlænge aftalen med op til to år.

Udover de etiske standarder har Middelfart i udbudet lagt særlig vægt på pris, sikker drift, og lokal tilstedeværelse.

- Kommunen skal have en økonomisk attraktiv pris på den samlede bankforretning. Der skal være en god og driftsstabil it-platform til at afvikle kommunens løbende betalinger. Pengeinstituttet skal have mindst en filial i kommunen, og der lægges positiv vægt på, at banken kan tilbyde en løsning på kontanthåndtering. Jyske Bank har filial i Algade og opfylder derudover kravene med højeste pointtildeling blandt tilbudsgiverne, fortæller økonomichef Eva Iversen.

Borgmester Johannes Lundsfryd understreger kommunens afstandstagen til hvidvask.

- Det har været vigtigt for os i udbudsprocessen at stille krav om, at vores kommende pengeinstitut ikke er dømt for hvidvask. Herudover har vi naturligvis stillet de sædvanlige krav til service og renteniveau, siger Johannes Lundsfryd.

Kommunen skifter Nordea ud med Jyske Bank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce