Når borgerne i Middelfart Kommune går til valg den 21. november for at stemme til byrådet, vil Liberal Alliance figurerë på listen med en kandidat.

Nordvestfyn: Med sidste uges nyhed om, at Det Konservative Folkeparti har valgt at indgå i et teknisk valgforbund med Liberal Alliance til det kommende kommunalvalg, var det næste oplagte spørgsmål: Hvem stiller op for Liberal Alliance i Middelfart Kommune?

Seneste melding var nemlig, at der ikke var en byrådskandidat fra partiet, der sidste år stillede op med hele to kandidater til Middelfart Byråd, men hvor begge efterfølgende måtte erkende, at de ikke havde fået nok stemmer til et sæde i byrådssalen.

Formand for Liberal Alliance i Kolding, Frank Schwaner, bekræfter dog over for Fyens Stiftstidende - da formanden for Liberal Alliance i Middelfart og Nordfyn er bortrejst - at partiet nu har fundet en kandidat til Middelfart Byråd- og det er ingen ringere end 51-årige militærmand Lars Christensen, som bor i Strib og er kendt for at have startet Veterancaféen op i Middelfart.

- Det er lykkedes os i 11. time at finde en person, som vi kan stå inde for. Det skete i mandags (25. september, red.), siger Frank Schwaner, der selv stiller op for LA til regionsvalget.

Afsmittende effekt

- For os er det rigtig vigtigt at være repræsenteret i så mange kommuner som muligt, og vi har også tidligere haft nogle rigtige gode valg til Folketinget i Middelfart. Derfor har det været vigtigt for os at finde en kandidat, så vi er repræsenteret i så mange kommuner som muligt.

Men blot fordi partiet har høstet mange stemmer til folketingsvalg, er det ikke jo ikke ensbetydende med, at det vil afspejle sig på kommuneplan?

- Men vi ved bare historisk, at hvis vi får otte procent til folketingsvalg, så får vi fire procent til et kommunalvalg, og det er jo nok til et sæde i Middelfart. Og årsagen til, at der så ikke var nogen af Liberal Alliances kandidater, der kom ind i Middelfart Byråd ved sidste kommunalvalg, skyldtes nok, at partiet den gang ikke var særligt kendt, og så er det typisk svært for et nyt parti at komme ind til kommunalvalg.

- Men i dag står vi meget højere i meningsmålingerne på landsplan, siger Frank Schwaner, som altså mener, at partiets landsrolle vil have en afsmittende effekt på kommunalvalget den 21. november.

  • Hansen_Anne_Vegeberg

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling - særlig på børn-, unge- og øvrige socialpolitiske områder.

Mere om emnet

Se alle
6
LA-kandidat: Syge borgere i den her kommune skal ikke plages

LA-kandidat: Syge borgere i den her kommune skal ikke plages

Militærmand til kamp mod formynderi: Derfor stiller jeg op for LA

Militærmand til kamp mod formynderi: Derfor stiller jeg op for LA

Ny café i Middelfart samler udsendte veteraner

Ny café i Middelfart samler udsendte veteraner