Kommunalt forsøg: Delecykler har fået lunken modtagelse

Middelfart Kommune har allieret sig med Middelfart Cykler, der servicere delecyklerne. Arkivfoto:

Kommunalt forsøg: Delecykler har fået lunken modtagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunens delecykler er ikke blevet brugt så meget som forventet. Klimachef Morten Westergaard tror dog stadig på en lys fremtid for både delecyklerne og andre initiativer, hvor borgerne deles om tingene.

Middelfart: Det er ikke kun i den nye forening, som Mikkel Dragmose-Hansen (SF) og Paw Nielsen (EL) starter onsdag aften, at der bliver tænkt i deleøkonomiske løsninger.

Det gør man også i Middelfart Kommune, hvor man blandt andet siden slutningen af maj har givet borgere og turister mulighed for at benytte sig af 20 såkaldte delecykler, som er sat op ved Middelfart Station, Kulturøen og Strib Bådehavn.

Cyklerne kan lejes for forskellige tidsperioder via en app. Indtil videre er de dog ikke blevet modtaget med den store efterspørgsel.

Det fortæller klimachef i Middelfart Kommune, Morten Westergaard.

- Vi er i gang med at evaluere, men de har i hvert fald ikke kørt så meget, som vi havde regnet med. Idéen er dog stadig god, og vi regner ikke med, at det betyder mere end, at det vil komme til at tage fire og ikke tre år, før cyklerne er betalt, siger Morten Westergaard.

Flere projekter på vej

Trods modvind til delecyklerne mener Morten Westergaard, at der er store perspektiver i deleøkonomiske løsninger. Han glæder sig derfor også til at følge den nye forening fra sidelinjen.

- Jeg synes, at det er et superfedt initiativ og noget, som vi fra kommunens side vil følge tæt. En af vores hovedopgaver er at understøtte det gode liv i kommunen, så hvis sådan en forening kan bidrage til, at nogle borgere får et nemmere og mere behageligt liv på en bæredygtig måde, er det jo rigtigt godt, siger han.

Morten Westergaard er også selv ved at få startet det næste deleprojekt i kommunalt regi.

- Vi har fået nogle penge fra EU til at lave et samkørselsprojekt i en landsby, hvor vi nok lader os inspirere af Nordjyllands Trafik, der har lavet et samarbejde med Gomore, siger Morten Westergaard.

 

Kommunalt forsøg: Delecykler har fået lunken modtagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce