Bjarne Jensen holder nu en uges ferie i New Zealand som en fri mand.
I fem måneder opholdt han sig ufrivilligt i New Zealand mens politiet forsøgte at bygge en sag op mod ham. Nu bliver han i New Zealand en god uges tid af egen fri vilje for at nyde landet som turist.

- Det er med solskin oven over hovedet i stedet for en tung regnsky, siger Bjarne Jensen på telefonen fra New Zealand.

Sent i går aftes dansk tid blev han frikendt for anklagen om skødesløs omgang med våben. Det var den højeste retsinstans i New Zealand, der satte punktum for den 11 måneder lange sag, der begyndte, da en 22-årig englænder blev skudt i hovedet under en kaninjagt.

- Det er en befrielse. Jeg havde håbet på at blive frikendt, men man ved aldrig, når en jury skal afgøre det, siger Bjarne Jensen.

- Vi brugte anklagemyndighedens materiale til at bevise min uskyld. Der blev lavet en rekonstruktion af det, der skete, ud fra de beviser, der var, fortæller en glad og lettet Bjarne Jensen.

Han har følgeskab af sin kone og datter samt en god ven.

- Jeg har været her i tre uger allerede. Jeg skulle komme to uger før retssagen for at bevise, at jeg agtede at dukke op. Vi har forsøgt at lege turister, men nu kan vi rigtig nyde livet, siger Bjarne Jensen, der også skal bruge ugen på at bruge få sit pas retur fra myndighederne. Det samme gælder for de 400.000 kroner, han stillede som kaution, da han sidst i april fik lov at vende hjem til Danmark.

- Det er penge, som vi har lånt, så de er rare at få igen, siger Bjarne Jensen.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
New Zealandsk mareridt er forbi

New Zealandsk mareridt er forbi

Fynbo frifundet efter vådeskud

Fynsk kørelærer for retten i New Zealand

Fynsk kørelærer for retten i New Zealand