STRIB: Når den 31-årige Hells Angels-rocker fra Strib, Martin Young Schmidt, i mere end et år har været som sunket i jorden, skyldes det ikke at Middelfart Politi står klar til at trække ham i retten for groft skattesvig for seks millioner kroner.

Det højt placerede medlem af Hells Angels har haft en langt mere alvorlig grund til at holde sig i behørig afstand fra politiet. Det fortæller hans forsvarsadvokat, Kenneth Pilemann, efter at der mandag faldt en pludselig afgørelse i den langtrukne knivstikkersag fra diskotek Buddy Holly i Odense.

Kniv-stikkeri

To brødre med irakisk baggrund bliver den 31. januar 2004 stukket ned ved diskotek Buddy Holly i Odense efter slagsmål med en gruppe rockere.

Rockerne var i byen for at fejre Martin Young Schmidts 30 års fødselsdag og hans løsladelse fra varetægtsfængslingen i hans skattesag.

Martin Young Schmidt nægter at have spillet en rolle i knivstikkeriet. Men han gik under jorden, af frygt for at blive hvirvlet ind i sagen.

Anklagemyndigheden har nu opgivet at få nogen dømt for det blodige knivstikkeri.

To Hells Angels rockere og en sympatisør slap for videre tiltale i en blodig knivstikkersag, hvor to irakiske brødre blev stukket ned efter et voldsomt slagsmål mellem Hells Angels og personer fra det odenseanske indvandrermiljø.

Anklagemyndigheden kunne ganske enkelt ikke bevise, hvem der havde ført kniven mod to brødre på Klingenberg uden for Buddy Holly den 31. januar 2004.

- Knivstikkersagen har været afgørende for, at min klient har følt sig nødsaget til at smutte. Han var lige sluppet ud af varetægtsfængslingen i skattesagen, og det var hans 30 års fødselsdagsfest, der blev fejret, den aften knivstikkeriet fandt sted. Selv om min klient ikke havde noget med stikkeriet at gøre, frygtede han, at han kunne risikere at blive varetægtsfængslet igen, siger Kenneth Pilemann.

Han sikrede sig under retssagen i Odense, at hans klient nu roligt kan komme hjem til Danmark. Beskeden fik Kenneth Pilemann lejlighed til at overbringe sin klient telefonisk. Martin Young Schmidt ringede nemlig til ham fra sit hemmelige skjul kort efter at retsmødet i Odense var slut.

- Martin var meget tilfreds med, at anklageren Ulla Thybo forsikrede, at han aldrig har været og heller ikke vil blive sigtet i den her sag, siger Kenneth Pilemann.

Selv om han mandag aften var i telefonisk kontakt med sin klient, ved han fortsat ikke, hvor i verden han opholder sig.

- Nej, det ved jeg ikke, og jeg har heller ikke behov for at vide det, siger Kenneth Pilemann, som mener at skattesagen nu kan afgøres.

- Jeg talte med Martin om den sag. Og som jeg tidligere har sagt, så har han ikke noget problem med at møde op i den sag. Så hvis bare retten får sagen berammet, skal han nok komme til Middelfart, siger Kenneth Pilemann.

Politimester Ebbe SteenHansen ser frem til at få rockeren ud af busken:

- Hvis det virkelig forholder sig sådan, at han har gemt sig på grund af Odensesagen, så forstår ikke, hvorfor han ikke giver sig til kende nu. hvis vi kan få en adresse, vil vi få anklagen forkyndt for ham, så vi kan få sagen berammet og afgjort.

Stiftstidende bringer navnet på Martin Young Schmidt, da han tidligere har indvilget i at stå frem med navn. Han nægter sig skyldig i skattesvig.
  • fyens.dk