Klingende skulderklap til Kenya

Kis og Flemmng Thybo fik overrakt den store check på Strib Idrætsefterskole forleden. Privatfoto

Klingende skulderklap til Kenya

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eleverne på Strib Idrætsefterskole har samlet næsten 20.000 kroner ind til lokalt skoleprojekt i Kenya.

Strib: Strib Idrætsefterskoles world-klasse har til formål at udbrede mellemfolkelig forståelse på tværs af kulturer og på den måde komme fordomme til livs.

Da mange af eleverne vil rejse ud i verden på et tidspunkt i deres liv enten på ferie eller jobmæssigt, er målet at klæde dem på til at være borgere i en global verden og give dem internationale kompetencer. Det gør world-klassen igennem forskellige projekter, hvor eleverne kommer rundt i forskellige kulturer.

I efteråret har der været fokus på Kenya, hvor skolen samarbejder med Cheptigit Primary School, som ligger i nærheden af Eldoret i det vestlige Kenya. World-klassen havde besøg af Flemming og Kis Thybo, et pensioneret lærerpar fra Brenderup, som for otte år siden startede projekt musten - et indsamlingsprojekt til forbedring af faciliteterne på Cheptigit Primary School.

Besøget tændte eleverne, og de ville gerne gøre en indsats for at støtte projektet. Hovederne blev lagt i blød - for hvordan får man lige folk til at donere penge til en skole i Kenya.

Lærerig proces

- Det var en meget lærerrig proces, og der blev knoklet, og den ene gode ide efter den anden opstod. Der blev lavet sponsorløb for hele Strib Idrætsefterskole, samlet pantflasker, arbejdet frivilligt for lokale for donationer til projektet, lavet oddsning til forældredag, salg af småkager og meget andet, fortæller Jan Christoffersen fra Strib Idrætsefterskole.

I alt har eleverne fået samlet 18.049,50 kroner ind takket være stor velvillighed hos de lokale omkring Strib Idrætsefterskole. Pengene blev forleden overrakt til Flemming og Kis Thybo, der har lovet at sørge for, at de kommer sikkert frem til Cheptigit School og vil blive brugt til videre forbedring af skolen.

Klingende skulderklap til Kenya

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce