Klap til kreative keramik-kvinder


Klap til kreative keramik-kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I dag var Clay vært ved uddelingen af Annie og Otto Johs, Detlefs keramikpris samt to rejselegater til talentfulde keramikere

Middelfart: Hun troede, hun var usynlig og ukendt. Det var hun bestemt ikke.

55-årige Anne Tophøj modtog i går Annie og Otto Johns. Detlefs keramikpris, og det var Clay, der var vært ved den store begivenhed, der trak en fuld sal af tilskuere, keramikkendere, pårørende og venner af huset.

Prisen på 100.000 kroner tog Anne Tophøj imod med en stille ydmyghed.

- Så står jeg her og har fået en fin pris. Glad, forvirret og benovet. Der er åbenbart nogen, der har opdaget, set og fulgt, hvad jeg går og laver. Nogen der forstår og værdsætter mit arbejde og synes, at det er værd at bruge tid og penge på, selv om der er folk i verden, der sulter og flygter. Det er en helt særlig fornemmelse at blive set og forstået, når man nu gik og troede, at man var usynlig og ukendt. Jeg plejer jo at stå der i mit værksted og føle mig nørdet og aldrig helt sikker på, om det jeg laver har interesse for andre end mig selv, sagde Anne Tophøj.

Vurderet ud fra klapsalverne var hun bestemt ikke uinteressant.

Prisen blev overrakt af Peder Rasmussen, der også selv er keramiker.

- Teknisk set er hun en mester. Med et drys af vanvid. Det kan undre, at der ikke står en hær af producenter parat, sagde han om Anne Tophøjs keramik, der primært består af skåle, fade, kopper og tallerkerner.

Klap til kreative keramik-kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce