Klap til kreative ker amik-kvinder

I sin takketale understregede Anne Tophøj (med blomsterne), at hun er en heldig kartoffel. Hun vil bruge nogle af de 100.000 kroner på at flytte sit keramikværksted.

Klap til kreative ker amik-kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I går var Clay vært ved uddelingen af Annie og Otto Johs. Detlefs keramikpris samt to rejselegater til talentfulde keramikere

Middelfart: Hun troede, hun var usynlig og ukendt. Det var hun bestemt ikke.

55-årige Anne Tophøj modtog i går Annie og Otto Johns. Detlefs' keramikpris, og det var Clay, der var vært ved den store begivenhed, der trak en fuld sal af tilskuere, keramikkendere, pårørende og venner af huset.

Prisen på 100.000 kroner tog Anne Tophøj imod med en stille ydmyghed.

- Så står jeg her og har fået en fin pris. Glad, forvirret og benovet. Der er åbenbart nogen, der har opdaget, set og fulgt, hvad jeg går og laver. Nogen der forstår og værdsætter mit arbejde og synes, at det er værd at bruge tid og penge på, selv om der er folk i verden, der sulter og flygter. Det er en helt særlig fornemmelse at blive set og forstået, når man nu gik og troede, at man var usynlig og ukendt. Jeg plejer jo at stå der i mit værksted og føle mig nørdet og aldrig helt sikker på, om det jeg laver har interesse for andre end mig selv, sagde Anne Tophøj.

Vurderet ud fra klapsalverne var hun bestemt ikke uinteressant.

Prisen blev overrakt af Peder Rasmussen, der også selv er keramiker.

- Teknisk set er hun en mester. Med et drys af vanvid. Det kan undre, at der ikke står en hær af producenter parat, sagde han om Anne Tophøjs keramik, der primært består af skåle, fade, kopper og tallerkerner.

Herrekoret Skjold underholdt og sang bl.a. ?I Østen stige solen op? og ?Om lidt bliver her stille?
Herrekoret Skjold underholdt og sang bl.a. ?I Østen stige solen op? og ?Om lidt bliver her stille?

- Vi er pisse stolte

Også to rejselegater på hver 50.000 kroner blev delt ud.

Det ene gik til keramikergruppen Versus, der består af Lea-Mi Engholm, Ane Fabricius Christiansen, Camille Rishøj Nielsen, Mariko Wada og Sissel Wathne.

Gruppen har eksperimenteret med keramikken, og har bl.a. lavet en installationsudstilling, der hedder "hun".

Her gik beskueren på opdagelse i et kvindeligt univers, der inviterede inden for i det sårbare, det intime og det private.

Gruppen har indtil denne udstilling haft deres signatur på hver deres værker, men med "Hun" blev dette ophævet. Gruppen agter at fortsætte med at arbejde uden at signere deres egen værker og i stedet smelte sammen som én.

- Vi er pisse stolte, sagde Sissel Wathne, der holdt tale på gruppens vegne.

En tur til keramikkens land

Det sidste rejselegat var til Turi Heisselberg Pedersen, der i 25 år har udforsket keramiske former på sine krukker.

- Turi er en af de lidt mere stille eksistenser. Hun har en stille og rolig gennemarbejdning. Hun kan noget med stilhed. Hun gør plads til beskueren, sagde Peder Rasmussen.

Turi Heisselberg Pedersen havde allerede besluttet, at pengene skulle bruges til en studietur til Japan.

- For hvilket land sætter keramikken højere?, spurgte hun.

Annie Detlefs var selv til stede ved uddelingen, der i 11 år har fundet sted på hendes afdøde mands fødselsdag, den 16. januar.

Fondet støtter udviklingen af den danske keramik, og er også ét af de fonde, der har doneret penge til opførelsen af den nybyggede del af Clay.

Fondet har uddelt over en million kroner til primært yngre keramikere.

Klap til kreative ker amik-kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce