Kitzchen åbnet: Sådan ser Middelfarts nye spisested ud

Middelfarts nye spisested Kitzchen slog officielt dørene op for gæster fredag aften. Menukortet byder på omkring 20 forskellige retter med inspiration fra tre internationale køkkener - det italienske, det amerikanske og det asiatiske. Foto: Peter Leth-Larsen

Kitzchen åbnet: Sådan ser Middelfarts nye spisested ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart: Selv om familie-restauranten Kitzchen først åbnede klokken fem fredag, kunne ægteparret Tanja og Michael Berthelsen fra Fredericia ikke vente længere. Da klokken var kvart i fem, trådte de ind ad døren. Og således gik det til, at de blev de første officielle gæster på Middelfarts nyeste restaurant, beliggende på Brovejen, der hvor det historiske spisested Karoline tidligere lå.

- Vi kommer helt sikkert igen. Det er virkelig lækkert, lød den umiddelbare men ikke desto mindre meget bastante vurdering, efter at de havde smagt på de første retter.

Sød musik i ejer Jan Zederkofs ører. Det er ham, som satser stort. Konceptet er nyt. Han har selv udviklet det. Han har selv skudt penge i det. Han har selv allerede brugt et utal af timer på det, han tror på, kan blive en blivende succes. Der var fuldt hus til åbningen, og Jan Zederkof fortalte, at næsten 1000 allerede har bestilt bord.

Karolineko og rødternede duge
Dansk Mejeribrug åbnede Karoline på Brovejen i 1965, og der blev bygget ni lignende cafeterier i Europa. Nu skulle kø-trætte bilister lære at spise og drikke mejerigtigt på rødternede duge og med den røde Karolineko i baggrunden.Karoline i Middelfart blev en blomstrende forretning, og forpagter Arne Sørensen var da ikke bleg for at slå til, da muligheden for at købe bød sig i 1975.Arne Sørensen afhændede i 1988 Karoline til sønnen Fritz Sørensen, som drev stedet videre i 10 år.Fra 1998 var det Susanne og Jørgen Skjoldborg, der stod ved kødgryderne, først som forpagtere, de købte stedet i 2000 og ændrede navnet til Familierestaurant Karoline.Middelfarteren Karina Øhrgaard købte stedet af Jørgen Skjoldborg i juni 2004, udvidede med ishuset Skovtrolden. Nogen dans på roser var det ikke for Karina Øhrgaard at skifte jobbet i hjemmeplejen ud med tilværelsen som selvstændig madmor.Både i 2008, 2009 og 2015 kneb det med at betale afdragene til kreditforeningen. Men hver gang lykkedes det at afværge en tvangsauktion i sidste øjeblik.I juli 2017 købte middelfarteren Jan Zederkof stedet med det formål at omdanne det til Kitzchen.
Til forskel fra en almindelig buffet anrettes maden på Kitzchen på små tallerkener. Foto: Peter Leth-Larsen
Til forskel fra en almindelig buffet anrettes maden på Kitzchen på små tallerkener. Foto: Peter Leth-Larsen

Målrettet træning

13 medarbejdere stod klar til at servicere gæsterne på åbningsdagen. Sådan en dag hvor alt gerne skal fungere perfekt. Forud var gået en håndfuld aftener med træning. I den tid, hvor avisen var på besøg, virkede der til, at alt var under kontrol. Kitzchen har kapacitet til at have 94 gæster ad gangen. Konceptet er, at man efter at have betalt et vist beløb afhængig af alder og tidspunkt på ugen ad libitum kan nyde små retter fra det thailandske, det amerikanske og det italienske køkken.

Forskellen fra en almindelig buffet er, at retterne er anrettet i små tallerkener, man så henter. På den måde er det helt op til Kitzchen at sammensætte smagsoplevelsen. Dermed er man ude over, at man som buffet-kunde risikerer at "smaske" flere retter sammen på en stor tallerken.

- Jeg ønsker at lave en familie-restaurant, som er helt sin egen. Det unikke, mener jeg, består i, at vi under afslappede former i retro stil tilbyder velsmagende kvalitetsmad for alle familiens medlemmer. Uanset, hvad man kan lide. I alt har vi cirka 20 retter, som vi selv har udviklet, og vi også tænkt på vegetarer og mennesker med allergi, fortæller Jan Zederkof.

De to retter, som færrest vælger at forsyne sig med, vil blive taget op til overvejelse. Ideen er, at der løbende i et vist omfang skal ske udskiftninger af retterne.

13 medarbejdere stod klar til at servicere de mange gæster. Der var udsolgt til åbningen af Kitzchen. Foto: Peter Leth-Larsen
13 medarbejdere stod klar til at servicere de mange gæster. Der var udsolgt til åbningen af Kitzchen. Foto: Peter Leth-Larsen

Kitzchen åbnet: Sådan ser Middelfarts nye spisested ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce