Kirke omringet af Klimaby: Det er altid en joker

De næste mange måneder vil gaderne omkring og til Middelfart Kirke på skift blive afspærret og være præget af anlægsarbejde, ligesom Brogade (tv.) er det i øjeblikket. Foto: Anne Vegeberg Hansen

Kirke omringet af Klimaby: Det er altid en joker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom indgangen til Middelfart Kirke vil være præget af anlægsarbejde og afspærrede veje de mange kommende måneder, tror menighedsrådsformanden på, at kirken ikke vil opleve afvigelser i kirkelige handlinger.

Middelfart: Tredje fase i Klimaby-projektet har nu været i gang i et par måneder, og anlægsarbejderne holder tilsyneladende tidsplanen, idet de nu har bevæget sig fra havnepladsen op i Brogade og spærret den af for gennemkørsel.

Dermed er de fem måneder, hvor de smalle gader, der går ind til selve Middelfart Kirke, vil blive afspærret, udgravet og invaderet af anlægsarbejdere, begyndt. Og menighedsrådets medlemmer er derfor ved at lægge hovederne i blød for at udarbejde løsninger for den hektiske tid:

- Vi vil udarbejde nogle retningslinjer for parkering, så folk ikke er i tvivl om, hvorvidt de kan køre ind og parkere omkring kirken eller ej. Selvfølgelig er det altid en joker, og det vil også være træls, at man ikke ugen før kan regne med, om man kan holde der. Men vi skal nok involvere folk på en eller anden måde, så de har den nødvendige information, fortæller menighedsrådsformand Bit Jensen.

Hun anerkender dog, at Klimabyens tidsplan for de enkelte veje i det gamle bykvarter ikke er helt optimal for kirken, idet de planlægger at tage de mest nærliggende gader til kirken - nemlig Algade, Knorregade og Smedegade - i perioden maj til juli, hvor der er konfirmationer. Dertil kommer de almindelige gudstjenester, begravelser og bisættelser samt bryllupper.

Om Klimabyen
Klimabyen er et projekt for den vestlige del af Middelfart, som ofte er ramt af oversvømmede kældre og vand på terræn ved kraftige regnskyl.

Formålet er at håndtere regnvandet på overfladen som supplement til rør i jorden.Klimabyen realiseres i perioden foråret 2016 til efteråret 2018 af Middelfart Spildevand og Middelfart Kommune i partnerskab med Realdania.Projektet har et samlet anlægsbudget på 76,4 millioner kroner, og det er inddelt i tre etaper - Skovkvarteret, Allékvarteret og Bykvarteret - der har hver sin løsning, og hvor regnvandet bliver ledt ud i Lillebælt tre steder. Dertil kommer en fjerde etape, som er den såkaldte Aktivitetsskov på træningsbanen ved Middelfart Stadion.
Klimabyens anlægsarbejdere har nu bevæget sig op i Brogade ved siden af Middelfart Kirke og er nu reelt inde i Bykvarteret og de næste mange måneder frem. Foto: Anne Vegeberg Hansen
Klimabyens anlægsarbejdere har nu bevæget sig op i Brogade ved siden af Middelfart Kirke og er nu reelt inde i Bykvarteret og de næste mange måneder frem. Foto: Anne Vegeberg Hansen

Fortsat kirkeaktivitet

Bit Jensen afviser dog, at Middelfart Kirke kan blive nødt til at afvise bookinger, mens anlægsarbejderne fra Klimabyen indtager gaderne omkring kirken:

- Det kan vi ikke under nogen omstændigheder. For hvad skal folk så gøre? De kirkelige handlinger, der bliver bedt om, dem tager vi - og det gør vi hele vejen igennem - også under vores egen renovering af kirkepladsen. Der bliver ikke nogle ændringer i det.

Men er I så til gengæld forberedt på, at kirken bevidst vil blive valgt fra af folk i den periode?

- Det tror jeg ikke. Fordi sådan noget er gerne hægtet meget op på, hvor man stammer fra. Fordi man har en tilknytning til et sted. Og vi vil altid sørge for, at når der er en kirkelig handling, at man kan komme til og fra. Det kan måske godt blive svært, men vi må gøre det så godt, vi kan, fastslår menighedsrådsformanden.

Kirke omringet af Klimaby: Det er altid en joker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce