Kig ind juleaftensdag: Her er der garanti for hvid jul

Som opladning til juleaften bliver det muligt besigtige slukningskøretøjerne hos Trekantbrand i Middelfart. Arkivfoto

Kig ind juleaftensdag: Her er der garanti for hvid jul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For de mindste kan timerne juleaften være lange. Det ved godt hos Tekantbrand i Middelfart, så derfor inviterer de til et par timers adspredelse og et kig ind i en spændende verden.

Middelfart: - Er det ikke snart julaften? Hvornår skal vi have gaver? Tiden kan føles uendelig, når man venter på at skulle gå rundt om træet og have gaver. Men for anden gang inviterer brandmændene hos Trekantbrand i Middelfart juleaftensdag indenfor til et kig på de store biler og til en snak om livet som brandmand. Så kan tiden måske gå lidt nemmere.

Især er der ét løfte, der kan få tankerne væk fra gaverne under træet: - Vi giver 100 procent garanti for hvid jul, siger Dennis Thode Pedersen, der er brandstationskoordinator for stationen i Middelfart.

For mellem klokken 10 og 12 rulles skumsprøjten ud, og skulle julesneen ikke dale fra himlen, så kan erstatningen på brandstationen måske gøre det ud for det.

Åben garage

Oprindeligt har alle brandmænd på stationen en tradition, at de mødes juleaftensdag klokken 12 for at ønske god jul til hinanden og familierne. Sidste år blev konceptet udvidet lidt, og ganske få dage før jul meldte brandmændene ud, at de inviterede indenfor i et par timer på det, der for børn føles som årets længste dag.

Der kom omkring 200 besøgende, og den succes kunne alle på stationen godt tænke sig at gentage, så derfor er der i år igen "åben garage", hvor man på kigge, pille, spørge og prøve.

- Folk kender måske vores åbent hus, hvor alt udstyret er stillet frem. Bilerne bliver i garagen juleaftensdag, men vi lukker alt op, så man kan kigge og kravle rundt og se det hele, som det er til hverdag. Man må prøve vores røgdykkerudstyr, se bilerne med lys og lyd og prøve vores tøj. Der er også et diplom til børnene, der har været her, forklarer stationskoordinatoren.

Hjælper julefreden på vej

Dennis Thode Pedersen ser også arrangementet som en mulighed for at hjælpe julefreden med at indfinde sig:

- Vi kunne lave det her alle andre dage på hele året, men det her er den største dag på hele året, så hvis vi kan være med til at julefreden sænker sig  derhjemme, så er det en fornem opgave for os. Vi synes også selv, det er sjovt at få besøg og svare på spørgsmål, siger han.

Der er også et andet aspekt i det:

- Arrangementet den 24. december er den bedste mulighed for at give noget tilbage til borgere i Middelfart. For børnene er det en underholdende formiddag, og vi får en god dialog med forældrene - måske finder vi nye brandmænd derigennem. Og så har vi mulighed for at vise et moderne beredskab frem, siger Dennis Thode Pedersen, der glæder sig til at rulle portene op og invitere indenfor mellem klokken 10 og 12 den 24. december. Stationen ligger på Mandal Allé 19 i Middelfart.

Kig ind juleaftensdag: Her er der garanti for hvid jul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce