Keramikmuseet

Grimmerhus hvor er vi
Foto: Hans Østergaard/Fyens Stiftstidende

Keramikmuseet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grimmerhus blev bygget i 1857 som aftægtsbolig til Hindsgavl Slot.

Kunstnergruppen Clay Today ledte i 1990'erne efter et egnet sted til et keramisk museum i Danmark. Det blev det nu kommunalt ejede Grimmerhus, som i 1994 åbnede som keramisk museum.

I 2010 fik museet tilbudt Royal Copenhagens totale samling på cirka 55.000 enheder. Eneste krav var, at den skulle bevares, registreres og udstilles i en egnet bygning. Derfor blev en tilbygning nødvendig.

Ved fem fonde fandt museet de nødvendige 60 milllioner kroner til den 1500 kvadratmester store udvidelse.

De fem fonde bag byggeriet er: A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Annie & Otto Johs. Detlefs' Almennyttige Fond, Augustinusfonden, Oak Foundation Denmark samt Den Obelske Familiefond.

Museet lukkede i påsken 2013. Byggeriet begyndte først i efteråret 2013, da der måtte en ny licitation til for at få de 60 millioner kroner til at række til byggeriet af den primært underjordiske tilbygning.

19. maj i fjor blev museet med den færdige tilbygning indviet med dronning Margrethe som særlig gæst - nu med navnet Clay Keramikmuseum Danmark. Et navn, der klinger i det store udland og har tråde til den spæde start med Clay Todays drømme om et keramikmuseum.

Ægteparret Annie og Otto Johs. Detlefs indstiftede gennem deres fonde keramikprisen i 2004. Det var parrets ønske, at prisen i år - sammen med to rejselegater - skulle uddeles på Clay Keramikmuseum Danmark efter museets genåbning i fjor.

Otto Johs. Detlefs afgik ved døden i november, men nåede at være med til at godkende prismodtagerne.

Keramikmuseet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce